Hallén i galopp

Påskdagen skulle ägnas åt en tur till Landvettertrakten och ett par rundor signerade Jsson som jag inte haft tillfälle att plocka. Det blev en illröd cachingexpress som stod för dagens transport från de urbana trakterna till de djupa skogarnas land. Den längsta av dagens rundor var Ridrundan, därför sökte jag efter ett lämpligt hyrstall för att där få tag på en rejäl ardenner som skulle kunna ge både fart och höjd, men någon lämplig uthyrare hittades inte (ja, ni har väl klart för er att det är 1:a april idag…) så jag fick ta till plan B, det vill säga mina geo-kängor, dessa ger alltid god fart och en behaglig färd genom skogsmarker.

När jag klev av den illröda cachingexpressen var det inte många steg till ”15. Ridrundan”, den plockades utan pardon!

Innan det var dags att börja galoppera tog jag mig först an Holmåsrundans fyra cacher. Ute i skogsmarken lyckades jag skrämma upp några djur bakom en träddunge, av stegens kraft att döma så rörde det sig om några av skogens blåblodiga invånare.

En av Holmerundans burkar innehöll en mängd små stjärnor, är detta möjligen en tjejcache – vad säger jsson?

De fyra burkarna var snabbt avklarade och jag kunde istället ägna mig åt lite julfirande och besöka ”Härryda Julkalender 2014 #06 – Nissarnas Letterbox”, dessvärre var lådan svårt skadad men ännu är plasburken tillräckligt motståndskraftig men det skulle inte skada med en översyn här.

Julen varar året om, inte bara till påska!

När jag lagt julfirandet bakom mig kom jag åter in på ridrundan. Den första biten gick på bilväg innan den lilla skogsvägen slingrade sig in mellan träden. Det låg oväntat mycket snö i skogen och bitvis hade den förvandlas till regelrätt skridskois, så det gällde att hålla sig på benen.

Burkarna låg med 3-500 meters mellanrum så det var inte fråga om någon PT-sträcka, men en trevlig tur i skogen. En avvikelse gjordes givetvis även till en annan av Jssons burkar, ”På väg till Stentjärn”, när jag ändå hade vägarna förbi. Alla burkar kunde hittas trots snön, det var bara en cache där jag tvingades till en fotologg då burken var hårt fastfrusen. Lite längre fram på rundan kom jag fram till vindskyddet vid Stentjärn och där kunde jag slå mig ned på en stock, njuta av vårsolen och av min medhavda matsäck.

Det verkar som om några loggar vindskyddet! Måste vara mugglare…
Nöjd skogsvandrare vid Stentjärn.

När jag åter nådde plogad bilväg gjordes ytterligare en avvikelse från slingan för att försöka få lite mer julstämning så här i kycklingtider, ”Härryda Julkalender 2016 #12 – Skogsfolket”.

Jul, jul, strålande jul – för alla trollen i hålan!
Svamp?

När jag kom fram till nr 11 i ridrundanserien fick jag leta runt ganska länge efter något som skulle vara lågt. Plötsligt fick jag se något, kunde det vara så att Jsson försökt att skoja till denna cache? Men vänta lite, den rör ju på sig…

Ett vårtecken?

Det visade sig vara en riktig huggorm, mitt fotavtryck visade att jag satt ned kängan dryga 2 dm från ormen utan att se den. Dagens oväntade händelse, trodde inte att ormarna redan vaknat.

Med tio minuters marginal nådde jag ändhållplatsen för den illröda cachingexpressen som förde mig tillbaka mot cachingbasen. Dryga 15 kilometers vandring och 22 burkar, mestadels i härlig skogsmark, det är stärkande!