Fåglarna har fått pippi

Solen strålar, det är märkligt varmt och alla fåglar tycks ha fått pippi… Vad kan detta betyda? Osäker på hur världen var påväg att förändras gick jag den korta sträckan över till TMR68:as cachingbas för att inleda en kortare geocachingtur denna söndag. Vi tänkte oss att fortsätta logga mystar, med betoning på pusselmystar. En del av dessa skulle kräva användande av spö, så vi var väl rustade inför turen. Det första stoppet blev vid ”Puzzel #16 – Tidens tand” som dock var en helt vanlig skogsburk som inte krävde någon extrautrustning.

Därefter färdades vi över den höga bron mot skärgården och ön Hisingen där vi skulle ta oss an de 10 pusselcacherna i Backa. Letandet här krävde att man var både högt och lågt, våra spön kom till nytta om än att vi slapp att arbeta med dubbelspö under denna tur. Alla utom nummer 2 i serien kunde hittas.

Fåglarna även i detta område hade pippi, vad kan det betyda och varmt var det också, riktigt svettigt. Men så fick jag klart för mig vad som hänt. Ett svart litet kryp på min hand, en fästing, nu förstod jag vad som hänt. Det är våren som kommit tillbaka igen och med den fästingen!

Efter denna mystiska pusselmystrunda så tog vi oss in mot den stora öns centrum och Tuveområdet där det kommit ut en mängd nya återvinningscacher – jag fruktade att dessa skulle vara felsorterade och övertygade TMR68 om att vi behövde se över detta område!

Vi källsorterade ett antal burkar under turen, plast, papper och metall, allt på rätt plats… En härlig vår eller skall man kanske säga sommarrunda i Tuve blev det innan vi återvände hem mot våra respektive cachingbaser.