Kulturhistoria och industriområde

Efter gårdagens ”mängdcaching” så var det lite lugnare under söndagen, men ändå en ganska hyfsad promenad. Det var avgång (bokstavligt talat) strax efter 7 på förmiddagen för en promenad/vandring ut mot Gamlestaden och sedan vidare norrut med siktet inställt på Lärjeholms historiska gårdsanläggning. På vägen dit stannade jag till mitt inne i ett modernt industriområde för att söka upp cachen ”Det nya industriområdet i Alelyckan”, gjorde ett svep över området och såg först inte något, men vid en närmare granskning så kanske… jo så var det!

Jag fortsatte nu bort mot Lärjeholm för mitt fotograferingsuppdrag. När vitsipporna blommar är bästa tiden om man skall kunna ta sig fram i den tidigare trädgården vid gården, senare när löven spruckit ut är där en djungel. Jag fick flera bilder på den gamla huvudbyggnaden från 1700-talet i olika vinklar och av landskapet omkring byggnaden. Kan det vara så att jag planerar att skriva om platsen? Inte omöjligt!

Lärjeholms huvudbyggnad speglar sig i den dammar som grävdes här under sent 1600- eller de första åren av 1700-talet.
Lärjeholm sett från ”baksidan”, alltså från den stora före detta trädgårdsanläggningen.

När detta grundliga besök var avklarat återstod att vandra tillbaka hem mot cachingbasen, men först var det nödvändigt att få ytterligare en burk loggad. Den utsedda burken under hemvandringen blev ”Järngrinden”, en lätt cache men givetvis hittas den på det sista av de möjliga platserna.

Totalt två burkar under 17 kilometers vandring, inte mycket, men huvudsaken denna dag var ändå att samla bildmaterial och få lite vårluft med tillhörande motion.