Göteborg Städ Stad 2018

Dagen började med en liten uppvärmning i form av en sväng kring Stora Delsjön. Det gick snabbare än beräknat så jag kunde intaga lite smörgåsar på en höjd med milsvid utsikt, inte helt fel! Därefter rörde jag mig mot den plats där det skulle hållas Cito-event, ”Göteborg Städ Stad 2018”, men då det fortfarande var lite tid kvar till eventstart smög jag runt med kameran. Men man går aldrig säker för EO:s framfart – ”Har du tillstånd för det där” hörde jag plötsligt och Gavia-SGCD samt snafas uppenbarade sig. Dom var på väg till lägerbålsplatsen på Stora Torps tånge för att undersöka om den kunde användas, men det visade sig vara lite långt och inte den typ av stenar vid lägerelden som EO:s hade tänkt sig.

Istället blev det en lägerplats invid Delsjöbadet som valdes ut. Strax efter starttid kom det några grupper med burkletare – idag förvandlade till skräpletare med plockare i högsta hugg. Säckar och handskar delades ut och alla försvann ut på skräpjakt. Men området hade inte mycket skräp att erbjuda, det var tämligen välstädat.

Det fanns deltagare som sökte sig riktigt långt bort för att hitta några enstaka plastpåsar. Men, sa jag, det ligger ju plastburkar under stenar här och var, borde inte dessa källsorteras…..

Men än en deltagare begav sig verkligen ut på platsburksjakt, men jag hoppas att ingen av dessa blev säckarnas offer!

Jag kunde vara med en dryg timma, därefter väntade andra aktiviteter så jag fick ta det längsta Hallén-benet först och bege mig hemåt genom de vidsträckta skogarna.