Bumerang event utan känguru

Skall man skutta iväg på event tro? Varför inte, solen skiner och det finns en och annan ologgad burk ute i GC-landet! Hur skall man då förflytta sig mellan geocachingbasen och eventet, till fots naturligt vis. GC-kängorna på och sedan iväg genom Delsjöskogen i riktning mot Slottes skog. På vägen dit hade jag dock ett par ärenden att uträtta. Det första var i närheten av Chalmers där en skadad bergvägg studerades, ”Göteborgs Julkalender 2017 #21 – Frostsprängning”.

En bister Hallén vid en bergvägg.

Därifrån är vägen inte lång till nästa julrelaterade burk, ”Göteborgs Julkalender 2017 #14 – Julgran”. Någon tvekan om var burken skulle sitta var det aldrig så det gick enkelt att logga. Fick dock ställa mig så att fyra personer nere vid sjukhusbyggnaden inte skulle se mina förehavanden, ser dom inte lite udda ut tänkte jag och började signera loggen. Då kommer en polisbil, nästan på två hjul i kurvan och dånar in på området. Poliserna rusar ut och jag stoppar tillbaka burken, en av figurerna nere vid sjukhuset står med händerna i vädret, samtidigt som två bistra väktare kommer från andra sidan vägen med bestämda steg. Dags att bege sig iväg…..

Jag klarade mig ifrån denna uppståndelse och gick mot eventplatsen, men då ringer telefonen, det var självaste EO Ingabo som var på den trådlösa tråden. Eventet hade blivit flyttat! Ursprunglig plats var inte duglig för bumerangkastning. Jag fick nya koordinater och gav mig iväg mot dessa via barnens zoo….

En mindre grupp var församlad vid de nya koordinaterna och efterhand anslöt ytterligare några. Men det är en märkbar minskning av deltagandet på eventen numera, kanske beroende på den minskande aktiviteten generellt, men kanske också på grund av den stora mängd event som hållits den senaste tiden i Göteborg.

Jag hade inte studerat instruktionsvideon inför dagens övningar så jag kände mig lite utanför till en början.

Efter en genomgång av kasttekniker fick vi pröva dessa märkliga flygande objekt. Framgången var väl blandad men alla fick iväg sina böjda plastbitar någon sträcka.

andma313
jsson
TMR68 tar sats…
och iväg flyger den.
Ingabo försöker jaga sig själv….
Även Hallén fick iväg sin bumerang. Foto: jsson

Kastande fortsatte och några fick verkligen ”spinn” på sina bumeranger, dom kom tillbaka och vi fick ibland ducka eller hoppa åt sidan för att inte bli träffade. Lite märkligt att inte någon hund eller joggare blev träffade, synd för då hade vi kanske fått till en grillfest(!) Men träden lyckades flera av oss träffa, även klippa av några små grenar. Det var väl nästan oundvikligt att en bumerang till slut skulle komma att fastna uppe i ett träd.

Hur skall vi få ned den? Kasta andra bumeranger på den? Nej! Det blev till att hämta ett spö naturligtvis, det är lösningen på det mesta är i GC livet.

Bumerangen var inte lätt att få ned, men slutligen föll den ned från trädet och kunde användas för ytterligare kastträning. Efter en avslutande tävling med uppmätning av längd i kasten m.m. så delades det ut coins till vinnarna.

Efter en längre stunds GC-relaterat minglande gav vi oss av för att få en avslutande logg. Vi var nämligen flera som inte loggat ”En cache i majorna”. Det krävdes en del letande innan den blev hittad, men som alltid lönar det sig att vara många när burkar är svårhittade.

Därefter blev det hemfärd, denna gång med den 11:e av cachinglinjer.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.