Åter i Änggårdsbergen

Det har varit stilla på geocaching-”fronten” denna långhelg, men idag söndag var det dags för ett litet mini-äventyr ut till Änggårdsbergen. Vandringen gick från cachingbasen med siktet inställt på ”Änggårdsbergen N/O”. Efter att jag lämnat den svarta asfalten bakom mig kom jag in på de små stigarna och de ännu mindre stigarna innan det blev stiglöst land fram till burken genom det ljusgröna bärriset. Där såg jag omedelbart något stort och bekant.

Inga problem, tänkte jag och öppnade. Där inne fanns inte en pippi utan en vit liten behållare, men den innehöll endast en hälsning…

Så kan det gå, var kan den då vara tänkte jag. Lite erfarenhet finns ändå att falla tillbaka på så ganska snart var detta problem löst och rätt burk hittad. En trevlig burk på en välskyddad plats i denna urbana vildmark.

Nästa uppdrag denna dag var att besöka min egen cache ”Änggården”, den börjar bli en ganska mogen cache numera då det var 2007 jag placerade ut den. Jag har fått en del oroande rapporter ”tyvärr hade den hamnat i vattnet så var lätt att hitta den. Vi la tillbaka cachen där vi tror att den låg från början. Cachen vart lite blöt inuti då den legat i vattnet”.

Jag började leta efter min burk, men trots att jag likt sagans troll kröp in under bron, vilket inte skall behövas, så hittades inte ett spår av cachen. Det blev till att tillfälligt stänga cachen för att, 1. försöka återfinna cachen, 2. köpa en ny burk och lägga ut här. Det vore synd att arkivera en burk som passerat tio år!

Därmed var dagens caching slut för idag, börjar snart vänja mig vid långsamhets-caching tror jag!