Utmaningarna i sommarvärmen

Den ovanligt varma majmånaden fortsätter med oförminskad styrka. Detta till trots åkte team HJT (Hallén, Jsson, TMR68) ändå ut på en tur som omfattade bland annat en del skogsvandringar bland burkar, mygg och knott samt en och annan älg. Vårt första mål var en ”städrunda” kring Surtesjön i Vättlefjällsområdet.

Första burken för dagen blev ”Kanalen” som bör vara en del av de omfattande reglingar som gjordes för industrins behov av vattenkraft nere i Göta älvs dalgång.

Burken blev hittad!

Vackra vyer!

Rundan avslutades dessvärre med en DNF, men i övrigt var det ett framgångsrikt besök. Vår färd gick nu mot norr och vi stannade till för att rensa upp bland några äldre DNF:er som vi hoppades kunna ändra till glada istället för sura gubbar. ”Tribute to Twisted Sister. #Dee snider” besegrades blixtsnabbt denna gång och även ”Tribute to Twisted Sister. #Mark Mendoza” besegrades genom en insats av TMR68 som riskerade livet i närkamp med träd, enter och kanske trädlevande reptiler!

Turen fortsatte sedan mot nästa lilla kluster, ”Mellan åkrarna”.

Som namnet på serien antyder ligger burkarna mellan åkrar. Nu när grödan växer fick vi givetvis gå på de smala remsorna mellan fälten och bit för bit klara av området. En boende i området stannade sin bil när vi parkerade och undrade vad som pågick. Det är nog inte många främlingar som besöker denna trakt mellan motorväg, järnväg och älv.

Mellan åkrar finns det burkar.
Ibland finns det diken!

Cacheområdet delas även av en järnväg. Säkert frestas en och annan att gena över spåren, men dessa är trafikerade och hastigheterna är ganska höga. Därtill är det inte tillåtet att gena över en järnväg. Vi tog bilen runt och på laglig väg under järnvägen för att avsluta vårt burkletande i området.

Dagens sista skogsrunda skulle bli ”Längs med skogsvägen” och några intilliggande burkar.

Till en början gick det hela lätt, men det första tecknet att detta skulle kunna bli svårt fick vi vid mysten ”En myst i skogen” som vi inte hittade. Men vi blev hittade av en älg som kom ”ångande” mellan träden. Den stannade förvånad upp och tittade på oss innan den valde en annan väg.

Foto: Jsson

En av burkarna vållade en del huvudbry och angreppen från mygg och knott förbättrade inte läget. Men denna, till skillnad från flera andra cacher i närheten, lyckades vi logga. Lite lätt stukade av denna ”DNF” upplevelse reste vi vidare i riktning mot Gråbo. Det blev några ströcacher utmed vägen innan vi avrundade dagen kring Gråbos villaområden.

Vid 21-tiden var cachandet för dagen avslutat och vi reste hemåt med dryga 30 burkar loggade (lite olika beroende på vilka ”bonus” burkar som loggat) och dryga 2 mils vandring i benen. Det kunde dock ha blivit mycket bättre vad det gäller antalet burkar till gc-kontot om det inte vore för mängden DNF:er. Dessa förklaras i sin helhet av det varma vädret enligt den konsensus som gruppen kom fram till! (eller kalla det bortförklaring om ni vill!)