City-caching

Mitt i sommarhettan valde jag att gå in mot centrum för att försöka klara av två burkar som ”låg och skräpade” på kartan. Först på listan låg ”Rantorget” och på väg dit såg det lovande ut, lugnt och stilla bland husen. Men när jag närmade mig inträffade något märkligt, 30 meter blev 200 och sedan 10, för att därefter bli 298 meter – och så höll gps:en på. Fick ta upp telefonen och studera kartbilden för att kunna avgöra var cachen skulle kunna vara. En misstänkt plats lokaliserades men där samlades några taxiförare och dom verkade inte ha speciellt mycket annat att göra än att stå rakt vid cachen. Efter dryga 10 minuters väntan gav jag upp, det blir till att återvända vid något annat tillfälle.

Vandringen fortsatte in i det område som en gång var fyllt av försvarsvallar kring Göteborg men som numera är en grönskande park omgiven av trafikleder. Här sökte jag mig mot ”Kungsparken (Göteborg)” mycket nära en plats där jag en gång i tiden letade efter hebbs kotte

Denna burk hittades och jag fick därmed med mig åtminstone en logg under dagens vandring.