Många sjöar och ingen otukt

Skall vi inte åka till Skara idag… inte… varför inte det? Svaret är väl ändå enkelt, vi har nästan slut på loggbara burkar! Vart skall vi då om inte till Skara? Kanske österut? Kanske till Hökensåsområdet? Så blev det och team HJT (Hallén, Jsson, TMR68) gav sig av till ett område dit Skara domkyrkas torn inte var synliga!

Det skulle visa sig vara ett mycket vackert område med framförallt tallskog på sandrik jord, nästan som om man vore i Danmark… Landskapet var också rikligt försett med små sjöar och skogstjärnar kring vilka geocachingrundor hade skapats. Ute i skogen kunde vi plocka och äta en hel del blåbär och ett och annat hjortron mellan loggarna. Lite utspritt i skogen låg också lämningar efter torp. De övriga försökte tidvis förhindra mig från att studera skyltarna, men som ni säkert förstår så var det en synnerligen lönlös kamp.

Brandfaran är stor överallt i landet och vid alla grillplatser hade markförvaltaren föredömligt nog informerat om eldningsförbudet, det låt inplastad information även på de grillar som var utplacerade.

Kanske var det torkan som gjorde att det fanns ovanligt många båtar på torra land, eller så är det någon som försöker förbereda sig inför den kommande (oundvikliga) syndafloden.

Det mesta av burkletandet gick bra denna dag utan några överdrivna mängder med DNF:er, men ibland var vi verkligen ute och cyklade.

Mer komplicerade maskiner träffade vi också på och där gick det mycket bättre.

Sjöar fanns de många av, överallt små vattenytor, som gav liv åt änder, små grodor (trots att det inte var midsommar) och givetvis blodsugande insekter av allehanda slag. De tycktes dock föredra Jsson framför Hallén, så är det att vara populär!

Sjöar och tjärnar gav lite extra liv åt landskapet, men tallskogen var också mycket trevlig att vandra omkring i.

Ibland under en geocachingtur ställs man inför små utmaningar. Om du exempelvis ser en stor låda med genomskinlig dörr, uppsatt under ett eget tak och dörren låst med ett kombinationslås, vad tror du då? Om du dessutom ser en bok med penna innanför glaset, vad tror en geocachare då? Svaret är väl enkelt, det måste vara en loggbok – men hur kommer jag åt den?

Men, allt är inte alltid vad det ser ut att vara! Det är ganska viktigt att faktiskt hålla sig orienterad och kanske då och då läsa beskrivningen!

När dagen led mot sitt slut och vi var på väg hem mot cachingbaserna gjordes ett par stopp för att logga några extra burkar. Den långvariga torkan hade gjort att det var lågvatten i en del sjöar och vi kunde (som synes av bilden ovan) torrskodda ta oss ut till en ö. Därifrån gick det att se att sjöbotten inte alltid varit sjöbotten, den hade rikliga mängder av stubbar.

En av dagens sista burkar förde oss till en plats där det enligt Jsson, som denna gång läst cachebeskrivningen, förekom otukt och omoraliskt beteende. Därför var förväntningarna höga på att så se något av detta som skulle kunna förvandla denna blogg till en skandalblogg med hundratusentals läsare! Men det enda skandalösa jag fick på bild var Jsson med en burk fylld med kritor (och nej, det är inte cachen).

När sista loggen för dagen hade skrivits kunde vi konstatera ett tillskott till GC-kontona på 75 hittade burkar och dryga två mils promenerande till motionskontot. Allt i strålande högsommarvärme!