Geocaching och den tredje statsmakten!

Idag träffades en grupp geocachare, Hallén, Monway, hebb och JesengGbg, utanför Stora Torp för att där träffa journalisten Michaela från GP samt fotograf – det var dags att visa upp geocaching för ”den tredje statsmakten”. Området var valt för att vi skulle kunna gå till mina egna samt hebbs cacher, därmed kan ingen cacheägare beklaga sig över att vi ”avslöjade några hemligheter”.

Det blev en mycket fin vandring i det varma sommarvädret. Vi började med ”Stora Torp” där en burk man anor tillbaka till den grå forntiden 2005 kunde visas upp. Turen fortsatte upp för backarna i riktning mot Delsjöarna där ”Välkommen hem till Pitta” av hebb fick besök. Lite mer av ett litet äventyr att klättra in i den lilla ”grottan”. I närheten finns även hebbs multi ”Till minne av en hund”, trevligt att även kunna visa upp hur en multi fungerar. Ytterligare en cachetyp fick besök, nämligen min egen earth cache ”A question of quartz -Carolus Linnaeus magic runes”, där var det några i gruppen som passade på att avvika för att logga ”Linnés astray magic runes”. Därefter var vår runda avslutad och det verkade som om Michaela var nöjd med turen och fått upp ögonen för denna vår hobby, vi skall nog inte bli förvånade om hon blir en aktiv geocachare efter detta! Den frilansande fotografen som var med hade redan geocachingkonto…..

Var kan burken vara?

Det var ett under att Monway stod kvar på platsen, en ny burk hade just publicerats. Men nog hann han dit, denna gång i sällskap av hebb och de båda loggade FTF på ”Överåsvallen”.

Om ett par veckor kan vi vänta oss att artikeln kommer in i både pappers GP och i nätversionen, väntar med spänning…!

 

 

 

2 kommentarer

  1. Vad kul ! Det var ett tag sedan caching befann sig i det mediala strålkastarljuset. Ja bortsett från det tragiska dödsfallet i Örebro.
    Kanske blir det några nya proselyter !

Kommentarer är stängda.