I potatislandet

Man kan besöka många olika sorters länder, potatislandet kan vara en möjlig plats! Med potatislandet avses denna gång Alingsåstrakten givetvis och Potatisleden dit team HJT (Hallén, Jsson, TMR68) denna söndag begett sig för en heldags burkjakt i skog och mark.

Dagen började dock med en multi ”Hardcore DNF? #6 – Close but no cigar”, mattias700316 som är CO har gjort sig känd för luriga och välgjorda multis vilka brukar vara långa och gå i stiglöst land. Vi var därför redo för lite äventyr, men riktigt allt kan man aldrig förbereda sig för givetvis. Steg ett hittades utan problem och vi begav oss vidare in i skog och över hyggen.

Vad kan vara bästa vägen?

När vi kom fram till steg 2 märkets det att mugglarna varit framme, och inte vilka mugglare som helst. Denna sort måste kallas extrema extremmugglare då dom kastat upp flera meter höga jordvallar och förberedde sig på att spränga bort hela området.

Nödsamtal till CO, landskapet är mugglat!
Snart smäller det!

Efter några timmars vandrande kom vi i mål, och nog blev vi lite mer än överraskade av finalen – men mer information än så får ni inte på denna blogg!

Vi förflyttade oss nu till utkanten av Alingsås centrum och serien ”POTATISLEDEN”, samt eventuella andra burkar som vi skulle råka komma förbi.

Det skulle bli dryga två mil i dessa skogar och många långvariga stopp för sökande efter burkarna, långtifrån alla var framgångsrika. Det blev alltså ett ganska långsamt logg-tempo denna dag men en mycket fin vandring genom skogen.

Udda lekplats!

Vi klarade oss nästan från regn denna dag, en skur på 5 minuter var knappt värd att notera. Det var givetvis fortsatt torrt ute i markerna och det var inte nödvändigt att använda de små broarna över bäckarna.

Efter utfört uppdrag kring Potatisleden åkte vi in mot Alingsås för att logga ytterligare några cacher. Det blev sedan några stopp ytterligare under hemväg, men det var en riktig DNF runda! Med detta teams mått var den mängdmässiga framgången inte mycket att skryta med, blott 20 hittade för Hallén, något fler för TMR68 som loggat burk som vi andra hittat och något färre för Jsson som fick se på när sådant hon loggat loggades av oss andra två – det blev något komplicerat….

Trots allt var det en lyckad dag, trevlig caching, mycket motion och en del utmaningar.