Det spökar i Stockholm

Under en kort tvådagars jobbresa till Stockholm fanns det inte mycket utrymme för geocaching, men jag bestämde mig för att rensa lite bland de nya virtuella ”spökburkarna” som publicerats. Efter den första dagens arbete på Riksarkivet var det givetvis lämpligt att gå över Västerbron och logga ”Stockholm i mitt hjärta”, där skulle det fotograferas och dessutom skall man ge koordinaterna till sin favoritplats i Stockholm, en och annan från landets västliga hamnstad skulle möjligen hävda centralstationen, men jag säger utan tvekan Riksarkivet.

Riksarkivet
Riddarfjärden + Hallén, utan att bli ihjälkörd av cyklisterna….

Min eftermiddagspromenad fortsatte därefter utmed Söder Mälarstrand, som är en mycket vacker promenad där kajerna faktiskt har ett intressant båtliv. Göteborg har mycket att lära av detta.

Slussen var inte som förr kunde jag konstatera. Efter att jag lurat ut hur man skulle gå och sedan passerat in mot stadens medeltida centrum var det dags för nästa spöke ”Meet some Swedish celebrities!”. Där träffade jag en kändis!

Svårigheten här var alla turister som tydligen också skulle logga den virtuella, varför höll de annars på att fotografera sig tillsammans med denna mystiska figur? Min uppgift var sedan att leta upp en annan staty, det fanns flera valfria, i omgivningen för ytterligare ett foto. Jag valde att gå mot konungens hem och borg.

Innan arkivarbetet inleddes under tisdagen gick jag förbi Stockholms stadsarkiv och den virtuella cachen ”Genealogi”. Där letade jag upp ett naket fruntimmer som var villigt att bli fotograferat tillsammans med Hallén….

Efter denna suspekta övning gick jag vidare över Kungsholmen för att söka igenom tjocka buntar med arkivhandlingar innan det var dags att flyga tillbaka mot Göteborg.

Ett kort och intensivt besök, men ändå trevligt att få med några loggar under resan.