Burkjakt och event vid Röda sten

Vid kl 13 skulle det bli stort event vid Röda sten, nästan rakt under Älvsborgsbron. Men innan eventet fanns möjlighet att gå på en mindre burkletarrunda i närområdet. Första målet var ”Sjöbergen N” som hittades utan några problem, inte heller ”I kanten av Sjöbergen” krävde något omfattande sökande utan var snabbt hittad.

När jag närmade mig eventplatsen kände jag på långt håll lukten av plastburk igen då cachen ”Älvsborgsbron” redan var framplockad ur sitt hål av Monway! Det blev därmed en tredje burk på ganska kort tid.

Huvudattraktionen denna dag var ”Geocaching Sverige fyller 10 år – nr 3”. Intresset verkade stort inför eventet, inte mindre än 83 “Will attend” noterades på cachesidan. Gavia-SGCD var lokal arrangör och höll i vanlig ordning ett inledningsanförande trots den pinande vinden. Påminde om ett CITO här för många år sedan som också var drabbat av hård vind, vilket inte är ovanligt så här nära älvmynningen.

Efter välkomnandet bjöds det på tårta!

Bilden illustrerar ganska väl blåsten, pinade ansikten och flygande hår! När alla ätit klart var det en stunds väntan på någon form av tävling som skulle hållas. Men nu började några avvika då blåsten fick sällskap av regn… Även Hallén valde att ge sig iväg, hade trots allt ett annat uppdrag på en varmare plats denna dag.

Ett stort tack till arrangörerna av detta event! Det är alltid trevligt att träffa andra burkjägare – och dessutom roligt att se att det fortfarande finns liv i geocachingen i Göteborg!