Geocaching på gränsen och däromkring

Geocaching är väl alltid något på gränsen till något – denna lördag blev det burkjakt i gränstrakterna mellan Västergötland, Jönköpings län och Halland. Det var team HJT (Hallén, Jsson, TMR68) som gav sig ut på en heldagsrunda. Vi började med att besöka Torpa stenhus, givetvis den nya virtuella där, samt ett antal traditionella cacher i närområdet.

Två burkletare försöker ta kort på sig själva…
Vi är nära Småland – mycket sten….

Utmed vägarna ut mot Tången hittade sedan en lång rad cacher innan det var dags att parkera och få dagens första vandring.

Allt som har vita knutar är inte torp – detta var ett ovanligt snyggt vindskydd!

Fejk-torpet ovan låg i ett landskap där det utan tvekan funnits torp och gårdar, flera stora jordkällare i närområdet var ett tydligt tecken på mänsklig bosättning. Idag var vi dock nästan ensamma. Endast en mor med sin son gick en bit framför oss, vi trodde först att vi skulle få avhysa dem från platsen där de stannat då vi skulle dit och leta burk. Men efter att pojken ramlat ned från klätterträdet gav sig paret av!

När vandringen i Tångenområdet var avklarad gav vi oss på den närbelägna PerHusRundan, som jag givetvis gillade….

Det var ett mycket fint iordninggjort område med stigar och spänger. Vid den första burken vi gav oss på, nummer 8, mötte vi GSK-nisse som var ute i samma ärende. Han hade redan avverkat en del burkar men vi fick sällskap här och vid ytterligare ett par cacher – mycket trevligt att träffas!

Det var nu dags att förflytta oss en bit, men först blev det en välförtjänt lunch vid en av områdets rastplatser. Därefter rullade vi vidare mot ”Skolans slinga”, givetvis med några stopp utmed vägen för obligatoriska bensträckare.

Få personer besöker kyrkor så flitigt som geocachare… Var kan burken sitta?

Den sista vandringen för dagen blev utmed serien ”Lite Över Gränsen” som gav oss en vandring på dryga 9 kilometer. Flertalet cacher hittades, men några DNF loggar blev det också. Lyckligtvis hittades alla cacher som hade ledtrådar till finalen.

Mugglardjur tittar på!
Vad håller dom där människorna på med? Detta måste undersökas – men dom hade inte räknat med Jsson som skrämde besökarna på flykten!
Tur att man hade ätit annars hade denna cache blivit Hallén-middag.
Alternativ användning av en kvarnsten.

När rundan var avslutad var solen på väg ned och vi kunde vänta oss att okobernatten snart skulle uppsluka burkarna. Men inte hindrade det oss från att fortsätta många timmar till efter att allt blivit svart. Pannlampor och ficklampor kom till god nytta och burk efter burk kunde loggas.

Här hittades ingen cache, men det var en vacker vy.

Hemma vid våra cachingbaser var vi först efter halv tolv denna lördag. Då hade 97 burkar (98 för de två andra) hittats och vi hade vandrat totalt 26 kilometer. Ytterligare en framgånsrik heldags-caching-tur kunde därmed läggas bakom oss. Vem vet vad som väntar framöver…