Key West

Efter den första natten ombord på Fram siktades en av de västligaste av Key-öarna i Florida, Key West. Där skulle vi spendera större delen av dagen, det fanns alltså möjlighet att logga några av de närbelägna burkarna. Jag gick först mot den virtuella ”A Great Mom”. Den låg i en liten skulpturpark som visade upp lokala kändisar och händelser, efter att ha sökt av ett antal skulpturer hittades rätt figur och likaså en del av svaren på frågorna. Efter ytterligare lite sökande påträffades även svaret på den sista av frågorna – uppdraget utfört. Min Key West vandring gick därefter till ”ITS A __________ DREAM”, men det visade sig vara en mardröm snarast då burken inte kunde hittas. Lika illa gick det vid ”First and Last Cache on US 1” som även den hade blivit mugglad (många DNF:er….) Efter detta nedslående resultat var det en lättnad när ”Duval Street Sobriety Checkpoint” påträffades, trots att busken den skulle ha suttit i hade blivit mugglad!

Här skall det finnas en burk….

Jag var nu inte långt från Mel Fisher Maritime Museum, ett måste för varje skattjägare. Mel Fisher var en verkligt inbiten skattjägare som letade efter spanska skepp som förlist med sin last av guld och silver. År 1985 hittade han Nuestra Señora de Atocha som förliste 1622. Ombord hittades över 40 ton guld och silver! En del av fynden är utställda på museet, andra fynd kan man köpa i butiken – såg ett fint mynt men hade inte 51 000 USD med mig tyvärr.

Efter denna vandring bland skatter och pirater så gick jag åter ut i solen och mötte den bistra verkligheten i Key West vid dagens sista försök att logga en burk. På väg mot ”Key West Sunset Cache” mötte jag två andra geocachare, dom hade inte hittat burken, men vi gick dit gemensamt för att söka. Hinten var tydlig, endast ett objekt kunde vara det rätta, men där fanns ingen burk. Vi fick en trevlig pratstund, det visade sig att dom hade kommit till Key West med ett annat fartyg, något större än Fram.

Det är inte alla som tittar in i kameran…

Det blev åtminstone två nya burkar hittade under besöket i Key West, men å andra sidan också tre som inte hittades. Lika bra att gå ombord igen. Nu väntade en heldag ute på det stora blå innan ett nytt land hägrade i fjärran.