Cayos Cochinos – Honduras

Ögruppen Cayos Cochinos tillhör Honduras och var resans nästa mål. Inte en enda burk fanns i området, men någon som kallar sig Hallén hade fått ett event publicerat så det skulle nog ändå kunna bli en logg denna dag! Vi skulle röra oss mellan två olika öar under dagen, både med Frams egna båtar och båtar som tillhandahölls av invånarna.

På väg mot mitt event.

Eventplatsen låg vid öns forskningsstation, men jag var den enda personen där med gps i handen så det hela var snabbt avklarat. Jag stannade inte på 0-punkten under hela eventtiden utan rörde mig i närområdet, då ön var liten så rörde det sig inte om många hundra meter.

Eventplatsen.

Liksom på andra öar gällde det att ”se upp”.

Vad är det du har över huvudet?
Dessa är inte bra att få i huvudet….

Förutom nötter fanns det givetvis ödlor att beskåda!

Dagens andra ö var helt ägnad åt bad och liknande mugglaraktiviteter som jag givetvis vägrade att befatta mig med. Det fick räcka att man blev ordentligt blöt om fötterna vid landstigningen.

Vattnet var mycket varmt, minst 28 grader, inne vid stranden högre. Istället för bad så ägnade jag mig åt en liten vandring, med betoning på liten då den verkligen var kort. Där beskådades bland annat några mycket kvicka ormar som försvann i grönskan, ofarliga enligt den lokala sakkunskapen. Tittade man närmare på grenarna i skogen kunde man få se saker som sällan syns i en svensk skog, se bilden nedan, där lurar en boa….