Isla de Providencia – Colombia

Från Honduras sattes kursen mot Isla de Providencia, en ö som tillhör Colombia. Men för att nå dit krävdes en heldag ute på Karibiska havet. Om någon av er lever i villfarelsen att den tiden ägnas åt att spela Shuffleboard så är det helt fel, sånt ägnar sig geocachare åt på land (ja så är det – titta på detta event). Ombord på ett fartyg ägnar man sig åt helt andra aktiviteter!

Providencia är en gammal sjörövare ö där Henry Morgan satt och planerade sitt anfall mot Panama. Sedan lång tid är därför öns befolkning engelsktalande, trots att den tillhör Colombia.

Var är sjörövarna?

På Providencia är man inte speciellt van vid besökare, inga stora fartyg stannar till här – det är ju Colombia! Men på denna ö var det mycket fredligt, lugnt och fritt från brottslighet. Invånarna låser inte dörrarna och de var ytterst vänliga mot oss som kom på besök. Det finns inte några organiserade turer och aktiviteter, men invånarna ställde upp med egna bilar och visade oss runt ön.

Men först blev det en kortare båttur till en av de mindre öarna, där klättrade jag upp till en av Morgans kanoner som pekade oroväckande i riktning mot Fram, så jag vred den lite till vänster….

Lokal musik, av mycket god kvalitet!

Efter rundturen på ön passade jag på att besöka mitt eget event, där jag var den enda deltagaren, men det räcker ju!

Eventplats!

Efter ett litet strövtåg på ön tog jag skeppsbåten tillbaka till Fram för att börja blicka fram emot nästa etapp av resan och nästa land.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.