Puerto Limón och San José – Costa Rica

Alla resor kommer fram till ett slut och den 4:e november lade Fram till vid kaj i Puerto Limón. Åter skulle vi igenom migrationsmyndigheternas granskning. Dom kom ombord vid 7-tiden och stannade någon timma innan de åkte till sitt kontor med passen. Det blev en lång väntan…. Vid 11-tiden hade ännu inget hänt och nu ingrep den lokala agenten för Hurtigruten, vad han gjorde är inte känt men det finns väl knep att skynda på processer utan att säga för mycket. Vid 12-tiden gick det slutligen att gå ombord på bussen som skulle föra oss till flygplatsen i San José.

Något som var ytterst irriterande under hela denna långa väntan var att när jag gick och vandrade på fartygets däck kunde jag se bort mot några palmer utanför hamnområdet som dolde en virtuell cache – så nära men ändå så långt bort. Jag hade inte passet och ingen möjlighet att bege mig dit för att få en logg.

Där borta är ju cachen!

Efter lite över två timmars bussfärd nådde vi San José. Vid infarten var det långa köer på grund av att polisen tagit hand om några personer som låg bakbundna på vägen nedpressade under mynningarna på polisens automatkarbiner – det händer en del även här, inte bara i Göteborg!

Vid flygplatsen hade jag många och långa timmar att vänta innan planet skulle lyfta. Men det var inte enbart en lång väntan utan någon logg denna gång. Vid flygplatsen låg nämligen cachen ”The Airport’s On Fire!”, givetvis skulle den loggas. Jag kunde inte lämna in min packning då KLMs personal ännu inte öppnat ”butiken”, i sådana lägen är det bra att inte ha för mycket saker med sig, man måste vara mobil och redo att rycka ut för att logga burk. När jag åter kom ut utanför terminalen rasade ett rejält tropiskt åskväder, blixtar, dån och rejält med regn. Dock gick det att gå under tak bort mot nollpunkten, dessvärre pekade den ut mot parkeringsytan och där såg det blött ut. Men jag stannade upp och läste lite loggar. Då insåg jag att det borde vara en nivå ned, värt ett försök! Jag kom under tak och hittade en plats som stämde väl med hinten och där satt burken. Härligt, även Costa Rica var nu loggat!

Nu var det bara att vänta och sedan flyga de tio timmarna till Amsterdam och därefter den märkliga vägen över Paris för att slutligen nå Göteborg vid 23-tiden måndagen den 5 november. Årets stora geocachingresa var därmed slut, dags att börja fundera på vilka koordinater som skall besökas härnäst.

2 kommentarer

Kommentarer är stängda.