Dom bor under stenarna i skogen

Småknytt, otyg och troll har alla sin hemvist under stenar i skogen! Många är de som efter en after-work på en torsdag sett stenar höja sig upp på pelare och fått sig en glimt av trollens liv och fester. Men det finns också annat under stenar i skogen – burkar! Det var givetvis sådana som Hallén och TMR68 gav sig ut på jakt efter denna lördag. Efter att ha inventerat möjliga områden föll valet denna gång på Vättlefjäll och området kring Stora Kroksjön.

Vi hade cachen ”Rördalengård” som utgångspunkt, den hade uppenbarligen flyttats då det hinten talar om inte längre finns vid nollpunkten, men vad gör det när loggen kan signeras! På den lilla grusvägen och därefter vandringsleden tog vi oss in mot Stora Kroksjön och passade givetvis på att besöka de burkar som låg utmed vägen.

Vid detta vindskydd var vi inte så framgångsrika idag, men det var en vacker plats!

Den första av burkarna på temat sten blev ”Tribute to stone #3” av den välkände cachingprofilen Ingabo…. Det skulle bli inte mindre än 10 av dessa tributer till stenar, men alla låg inte under en sten till vår stora förvåning – höll nästan på att bli en DNF då en satt i en en(!)

Mycket av dagens vandring gick genom stiglöst land men det var inte några stora strapatser att ta sig fram då det inte är speciellt blött, inte ens i de större mossarna. Det märks ännu att vi haft en rekord torr sommar. Den senaste tidens kyla märktes också det låg tunn is under en hinna av vatten på sjöarna och en del mossmarker var också frusna.

När vi rundat Stora Kroksjön gick vi vidare in mot Trollsjön och Stora Björsjön. Där letades cachen ”Spindelbjörken vid Trollsjön” fram ur sitt hål av den för dagen mycket långfingrade TMR68. Avslutningsvis försökte vi oss på ”Revben nr 12” där vi varit tidigare (2014) utan att hitta burken. Men vi insåg att inte ens det låga vattenståndet skulle hjälpa oss här, det skulle bli blött och kallt att nå burken, så denna fick åter lämnas ologgad.

På vägen ut mot sjöarna påträffades ett pepparkakshus eller åtminstone ett hus med en pepparkaksdörr – fanns här även en häxa undrade vi! Nog skulle det ha varit gott med en pepparkaka men priset skulle kanske ställa sig högt, så vi tog en annan väg tillbaka för att undvika eventuella häxor med bakverk.

Denna dag kom alltså att på många sätt gå i sagornas tecken, från början till slutet. Men det är inte någon saga att det blev 18 kilometers fin skogsvandring idag och dessutom 18 hittade burkar att föra in på gc-kontot.