Nu blåser vi snuten

Ett äkta rövarband gav sig ut på tur denna söndag, team HJT (Hallén, Jsson, TMR68). Det skulle bli en färd i närområdet för att rensa lite burkar från kartan. Vi började i gränstrakterna mellan Jonsered och Lerum. Till en början gick allt väl och ett par burkar loggades, sedan försvann vägen…

Den snabba snösmältningen i kombination med rikliga regnmängder var mer än vad grusvägen kunde tåla. Vi fick vända och ta en annan väg.

När vi skulle ge oss på jakt efter en av Monways burkar ”Stillestorp #3” hade byggmugglare satt upp ett staket framför nollpunkten, men inte vid sidan så vi kunde börja leta. Men vi hade inte någon framgång och började köra från platsen – då kom polisen. De tittade, passerade oss och TMR68 körde iväg i högsta fart – nej, lugnt och stilla naturligtvis. Polisbilen vände men följde faktiskt inte efter oss fram till nästa cache – så filmatiseringen av team HJT blåser snuten, blev inte så dramatisk!

Vi tog oss därefter mot multin ”Wolfsauces beaver-bridge and its surroundings”, åter fick vi kämpa mot vatten för att nå starten! Självklart passade vi även på att logga ”Wolf-sauce #1/ Iggy on top” när vi ändå var i trakten.

Det är inte alla som gnager på naglarna…

Vår vandringsrunda denna dag var burkar från Jul i Lerum-serien årgång 2018. Det blev en fin skogsvandring, om än något blöt på sina ställen. Spöt fick följa med under hela rundan då det fanns några högt placerade cacher. Men alla hittades och vi kunde återvända till fordonet och fortsätta färden in mot Gråbo.

Foto: TMR68

Inne i villasamhället avrundades dagens cachingtur med ytterligare försök på ett par cacher med högt T-värde samt några kluriga burkar, men alla lyckades vi inte hitta. Klockan hade tickat på och geocachingutrymmet denna dag började ta slut så vi avslutade sökandet och återvände hem mot våra cachingbaser. Trots en ganska sen start på dagen och en kortare tur blev resultaten ändå hela 27 hittade cacher.