Trollhättan fick mig inte på fall….

Någon tur med det beryktade teamet blev det inte denna helg, inte heller någon längre geocachingtur på egen hand, men det blev som tur var inte burklöst. Vid kl 14 denna söndag hade jag ett framträdande på Innovatum för att berätta om Göta älvdalens rika historia. När föredraget var slut, frågor avklarade och kontaktuppgifter utbytta med nya uppdragsgivare(!) gick jag ut på Trollhättans gator för att se om där gick att hitta några burkar. Ett kort stycke från föreläsningssalen såg jag en grön burk uppenbara sig på min gps ”Livvakterna”.

Bara tre meter upp berättade hinten, jag anade vad som skulle krävas. Klättringen var dock ganska lätt och det fanns en fin plattform att stå på dessutom. Men jag undrar vad mugglarkvinnan tänkte när hon kom på grusvägen och jag stod uppe utmed muren! Något att fundera över under de långa och mörka vinternätterna kanske, hon gick i vilket fall lite snabbare efter att hon passerat mig.

Nu var det nära till det imponerande monumentet ”Slussporten”. Här fanns många möjliga platser! Men ibland skall man ha tur och gå rakt på burken, härligt, dagens andra logg i Trollhättan.

Nu blev det en liten transportsträcka i gott Halléntempo till ”Oden”, jag förstod från beskrivning och hint att jag skulle upp i ett P-hus. Därinne körde mopeder och andra tvåhjuliga motorfordon omkring, tydligen tonåringar som firade sportlov. Men lyckligtvis var cachen placerad i ett lugnt hörn av denna betongbyggnad.

Slutstation (ursäkta) var tänkt att bli ”Trollhättans station”. En klassisk parkbänks-cache, men krävde ändå lite letande innan jag fick fingrarna på burken. När den var loggad var det ännu gott om tid tills dess att tåget skulle rulla tillbaka mot Göteborg. Det fanns tid för ännu en burk.

Mindre än 200 meter från stationen siktade jag in mig på ”Uppgång & Fall”, inte blev det mitt fall men väl den absolut sista burken denna dag i Trollhättan.