Elallergi och parktraskande

Lugnt på geocachingfronten denna helg, endast en kortare tur ut på Hisingen under söndagen för att klara av ett par burkar, närmast en bisak jämfört med fotorundan och fornminnes ”jakten” i Hisingen som följde efter utfört burkletande.

Turen började med den 17:e av cachinglinjer ut mot Hisingen. Från hållplatsen var det bara några hundra meter till den första burken och en förhöjd risk att drabbas av elallergi! Strax efter 8 på söndagen var det ganska få mugglare i rörelse på gatan, märkligt då vi ju redan var långt in på förmiddagen enligt Hallénklockan, men inget att klaga över då det underlättade sökandet!

Det första stället jag sökte på gav inte något resultat så jag förflyttade mig ett par meter och då fick jag se något, men objektet verkade sitta hårt fast. Det blev till att trolla fram ett enklare verktyg och det löste problemet och loggremsan kunde signeras.

Vandringen gick nu bort från gator och asfalt och in i naturen i Hisingsparken. Där planerade jag att leta upp cachen ”I berget”. Hinten var tydlig men det fanns några objekt som passade in och jag gick systematiskt fram, men det verkade inte räcka till. Det blev till att klia sig i geo-skallen och tänka om, kanske hjälper det att gå högre upp? Sluttningar kan ge lömska effekter på en gps noggrannhet, så det kunde vara värt ett försök. Ytterligare en höjdkurva upp men ändå ingen burk, det blev till att fortsätta att leka bergsget och gå än högre, och se då hände det saker. Ett litet rör påträffades och dagens andra loggbok kunde signeras.

Eftersom jag redan börjat att klättra uppåt kunde jag lika gärna fortsätta upp mot toppen och den fantastiska utsikten från södra toppen. Därefter började vandringen i Hisingsparken helt inriktad på fotografering och fornlämningar!