Sommartider!

Sommartiden är här, gula blommor på marken och korta byxor på mugglarna! Den sista dagen i mars gav sig team H I J T (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) ut på en tur i östlig riktning mot Borås och Gånghester. Det skulle bli en hel del vandring ute i markerna i vår jakt efter burkar denna dag men också en hel del ”utmed vägen” loggar, vissa klurigare än andra. Nog är det alltid intressant med hål….

Vi kanske skall viska tyst om hur det kan se ut i en del vattendrag. Lyckligtvis var burken på torra land och inte i Neptunus kundvagn på bilden ovan. En och annan mugglare uppe på bron undrade nog vad Hallén & Co höll på med på denna plats, något för dem att tala om under de långa mörka vinterkvällarna. Till sist kom vi bort från asfalten och ut i skogen, det som var kvar av den. Många områden domineras av kalhyggen och det är extra oroande när man letar efter en burk med hinten träd, se bilden nedan. Avverkningen hade dessutom skett ganska nyligen och vi hade litet hopp om att finna burken. Men så, när jag tittade vid foten av det som var kvar av ett träd, där låg burken, helt oskadd. Det är nästan så man kan tro att en högre gc-makt vakat över den!

Andra delar av skogen var lyckligtvis skonade från skogsmaskinens härjningar och där var riktigt angenämt att ströva omkring. Men skogen har också sina faror. Framförallt kan stora mängder löv på marken dölja kvistar och hala berghällar som man inte märker förrän det är försent. Idag gled jag iväg på en sådan och gps:en fick känna av ett hårdare slag mot berg. Det såg illa ut, men när jag lyfte av displayskyddet så visade det sig att skyddet verkligen skyddat displayen – inte en repa under!

I skog och mark finns också många hål att krypa in i. Efter dagens tur känner jag att det nog är läge att byta yrke och satsa på att bli tandläkare – Hallén fyllde alla dagens hål, från de små till de där hela Hallén blev bergtagen!

Hallén krälar in i ett mindre hål. Foto: Jsson

Även träd föll på Halléns lott denna dag, klättring är inte min favoritsyssla men i bland finns det träd som är möjliga och är det bara 4,5 i T-rating så går det väl bra.

Vill betona att detta inte är Hallén….

Efter dryga 2 mils vandring i skog och kalhyggen gav vi oss åter ut på vägarna, bland annat gjorde vi ett ”hemma hos” besök, men CO var inte hemma, eller såg oss inte, men kanske upptäcks denna bild!

Dagens tur höll på tills dess att mörkret föll och kylan började bli bitande. Då hade vi fått ihop lite över 50 loggar vilket får sägas vara ett gott resultat. Under vår hemfärd såg vi vad som kan hända utmed vägarna i skymningen. En lång rad av bilar stod uppställda med varningsblinkers påslagna. Det visade sig vara en bil som kört på en älg. Djuret levde fortfarande och låg vid sidan av vägen, bilen verkade inte ha fått några större skador men älgen lär ha blivit avlivad av de jägare som vi mötte lite längre fram på vägen.