Vårtecknen står som spön i backen

Vårsolen lyser i kapp med burkarna som nu ikläder sig en ljusgrön förklädnad och slår ut i blom! Fjärilar fladdrar och skapar små lokala orkaner där de stackars humlorna virvlar hjälplös omkring – burkletarna tar av sig kläderna och springer lättklädda omkring – nu är det vår. Varför då inte bege sig ut på en söndagstur och leta upp lite fler myst-burkar på temat pussel? Då gömmorna helst inte skall avslöjas då det är mystar får ni nöja er med lite mer allmänna miljöskildringar och ganska neutrala bilder från svårlokaliserade platser!

Hallén slog följe med TMR68 på dagens tur som åter gick till den mystiska Hisingsön, där vet man ju aldrig vad som väntar. Ganska många av dagens cacher låg ute i skog och mark så det blev två fina mindre vandringar som tillsammans skulle sträcka sig över 14 kilometer.

Det var inte bara vårtecknen som stod som spön i backen denna dag, våra spön gick upp och ned från backen och ibland krävdes det den avancerade varianten dubbelspö.

Här monteras ett dubbelspö.

 

Hallén svingar dubbelspöet! Foto: TMR68.

Det mesta under dagen gick utan problem även om de högst placerade burkarna kunde vara en utmaning. Men på en plats kom vi fram till nollpunkten och där hade extremmugglare med stora maskiner varit framme, där hade vi inte mycket att hämta.

Hänger i träd????

Efter denna, dagens enda DNF, trängde vi djupare in i den vilda skogen på jakt efter fler högt placerade burkar. På väg genom området kom en man med en hund – har ni hittat något – frågade han, uppenbarligen bekant med burkjakten! Alla vandringar har dock ett slut och dagen avrundades med bilburen burkjakt till både mystar och traditionella. En av de sista för dagen var vid en sedan lång tid övergiven tennisplan.