Team HIJT går över gränsen

Det finns nog många som med all rätt kan hävda att team HIJT (Hallén, Ingabo, Jsson, TMR68) passerat gränsen redan för en lång tid sedan och att detta blogginlägg endast bekräftar den allmänna bilden av teamets agerande! Men idag gick team HIJT sannerligen över gränsen, flera gånger dessutom och helt utan att någon form av myndighet, varken tull, polis eller moraliska väktare, ingrep. Vän av ordning kanske undrar vad detta nu handlar om – jo, det kan förtäljas, en berättelse om en påskdagstur till gränstrakterna mellan Sverige och Norge.

Vi lämnade cachingbaserna bakom oss strax efter 7 på förmiddagen och rullade mot norr. Efter den långa transportsträckan var det skönt med dagens första bensträckare vid Elgåfossen, en mycket vacker och trevlig plats att leta upp tre burkar på.

Efter denna korta bensträckare påbörjade vi PT Go Go Go som låg utspridda utmed vägen mot nästa vandring. Vi lämnade fordonet bakom oss och gjorde oss redo för
Fjellrunden. Hade väntat mig värre terräng utifrån en del tidigare loggar men det var bara en rejäl uppförsbacke att raskt gå uppför. Bra burkar och samtliga i serien hittades utan problem.

Dessutom fanns det en ruin efter ett torp utmed leden, trevligt nog fanns här även en skylt som berättade om dess invånare.

När promenaden var avslutad gav vi oss åter i kast med PT Go Go Go som innebar mycket närkontakt med granarna i trakten. Några burkar tog lite tid i början, men gradvis fick vi upp farten och det rejält. Vid ett av stoppen, vid en burk som inte ingick i PT:n påträffades denna varelse. Hade väntat mig att Jsson skulle ge den en kyss men det inträffade inte.

Är detta en… Det fick vi aldrig veta!

Kyrkorna verkar ha varit fulla av mugglare denna påskdag, men vad gör det när burkarna ändå är på utsidan.

Påskkyrka full av mugglare, nåväl bättre att dom är där än vid cachen!

Överallt i denna trakt påminns man om när Karl XII gick över gränsen!

När vi avslutat denna långa serie, och passerat gränsen ytterligare två gånger, tog vi oss in på en något mindre väg och en lite mindre serie Skauskrokveien där vid den fjärde burken träffade på den norska geocacharen Tassegutt och fick en trevlig pratstund om vår fantastiska fritidssyssla!

När skogsvägen närmade sig sitt slut passerade vi under denna järnvägsbro och stannade till vid cachen ”Tyskerbroa Childhood memories #10”. Under andra världskriget hade en tysk soldat hoppat från ett tåg för att försöka desertera i tron att han hade passerat gränsen och var i Sverige, det hade han inte utan var kvar i det av Tyskland kontrollerade Norge. Det lär inte ha slutat så väl för honom.

Dagens sista längre vandring blev utmed serien ”Aspedammen”. Vi valde givetvis att gå den långa slingan och få med oss samtliga 25 burkar, varav två var mystfinaler. Det blev en fin tur i skogen i den överraskande varma aprilkvällen.

Dagens burkjakt avslutades i trakterna kring Halden. Två cacher blev loggade inne på Fredrikstens fästning och från båda var utsikten fantastisk. Man kan förstå att Karl XII hade en del problem med att erövra denna högt belägna fästning.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Till skillnad från Karl XII kom vi iväg från fästningen med livet i behåll och kunde åter fortsätta mot gränsen, vi skulle givetvis ta oss över gränsen ett par gånger till innan dagen var slut. På den gamla Svinesundsbron finns en traditionell och en virtuell cache. Det brukar inte vara några större problem att logga virtuella, men här drabbades jag av försök att sabotera bilden… Jag skulle säga att TMR68 sannerligen gick över gränsen, på mer än ett sätt…

Nytt försök!

Men nog tyckte jag att gränsen var något otydlig.

Vi behöver en tydligare gräns!

Dagens sista burk loggades innanför den svenska gränsen ”Bankomaten på Svinesund”, vi fick inte ut några pengar men väl en loggbok!

Efter en lång dag utmed vägarna kände vi oss nu nöjda, resultatet i burkmängd kunde inte heller någon klaga på, 130 hittade burkar trots den långa resvägen och omkring 1,5 mils vandring total dessutom. Något trötta återvände vi hem till våra cachingbaser vid 23-tiden på kvällen.

1 kommentar

  1. Takk for koselige logger på cachene mine! Må si jeg er imponert over hvor mange cacher dere har klart å ta på en dag, det står det respekt av 🙂
    Happy caching!
    Kjersti/Team Pilaris

Kommentarer är stängda.