Pilgrimsteam HIT

Denna lördag gav sig landets mest skenheliga pilgrimer ut på geocachingtur – team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68). Vi skulle röra oss i området mellan Skara och Skövde denna dag och det skulle främst bli vandringar, åtskilliga utmed pilgrimsleder eller i klosternära områden! Vi värmde upp med en kyrka, vad annars och tog oss därefter mot en liten damm ute i skogen, och vad väntade där om inte en busslast med vandrare från svenska kyrkan!

Norra Lundby Kyrka
Vid en damm – mycket kyrkmugglare i närheten dessutom!

Ett kort stycke längre bort låg den sista burken i serien ”Pilgrimsleden som försvann# 23 Vägvisaren”, men där hade vi inte någon framgång, det blev en av totalt två DNF:er utmed denna i övrigt trevliga vandring på en vandringsled som numera är tämligen övervuxen.

På väg mot nästa vandring blev det givetvis några stopp utmed vägen, ett av dessa visade sig vara en av dagens mest intressanta platser, cachen ”Amundtorp”. Här finns domarringar och en stor skeppssättning samt många andra gravar och lämningar vilka alla har en storslagen utsikt över Hornborgasjön.

Hallén smyger omkring bland fornlämningarna, har glömt allt vad burkar heter just nu…. Foto: TMR68

Dagens andra vandring gick utmed Rosenstigen i Varnhems kulturlandskap. Det är en serie om 7 traditionella och en final som släpptes samtidigt som ett event hölls här förra året. Då var team HJT på plats (Hallén, Jsson, TMR68) men vi missade att seriens skulle publiceras och upptäckte detta först i efterhand. Nu fanns möjligheten att rätta till det hela och logga burkarna.

Vi gjorde även ett besök hos Kata och tittade på utställningen.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Därefter började själva vandringen och burk efter burk kunde enkelt loggas under vår tur i det fantastiskt vackra landskapet där det fanns historiska lämningar överallt – kan det bli bättre?

Grynkvarn
Vattenkraften drev många anläggningar i området allt från medeltiden fram till 1900-talet.
Bro med misstänkt figur…

Åter en kort förflyttning väntade innan vi var framme vid V-serien där det åter skulle bli några kilometers vandring. Det gällde bara att hålla sig på rätt sida staketet…

Vi letade oss fram i landskapet och lyckades ibland hitta en stig men ibland gick vi också i obanad terräng, vilket visade sig vara onödigt då det som vanligt fanns bättre vägar – eller snarare stigar – att förflytta sig utmed.

Hit tog vi en ganska mödosam väg!

Det första regnet vi upplevt på flera veckor började också att falla, märkligt och ovant, det skall väl ändå inte regna i Västsverige! Men detta hindrade inte vår framfart, vi loggade burk efter burk – och även en DNF hann vi med!

Utsikten var fin, men burken hittades inte.
TMR68 hittade denna burk när vi var på väg ned från toppen…

Dagens skulle avslutas med ”Slingan” i Skultorp där vi gick lite över en halvmil för att logga denna serie och lite andra burkar som låg utströdda i landskapet.

Vi började vid elljusspåret

Starten vid elljusspåret bjöd på en burk, i ett vad jag skulle vilja hävda är ett av landets luftigaste omklädningsrum!

Luftigt omklädningsrum!

Områdets burkar var något svårare än vad vi räknat med så det tog tid. Det fanns burkar vi inte hittade eller hittade i sista sekunden innan vi höll på att ge upp. Varningsskyltar i området gjorde att man nog hade undvikit att ta upp några granater, om sådana nu hade dykt upp i sökandet (vilket inte inträffade).

Tiden går fort när man har roligt sägs det, och det stämmer väl in på en geocachingtur. Denna sista vandring för dagen avslutades när klockan passerat 20 på kvällen och det var hög tid att röra sig hemåt. Bara en sista 67:e burk skulle hinnas med innan hemfärd, den minst sagt speciella ”Malamati – Bokbussen”, en trevlig avslutning på dagen! Förutom loggar hade vi dessutom fått drygt 26 kilometer vandring i varierande terräng.