Team HJ på tur i….

Kan man åka till Vättlefjäll två veckor i rad? Givetvis, bara det finns burkar att logga! Mini-teamet HJ (Hallén, Jsson) tog idag vagnen upp till Angered för att gå på vandring i både miljonprogramsområden och det vilda Vättlefjäll. Lämpligt nog fanns det en burk att börja med inte långt från spårvagnshållplatsen ”Välkommen till Angered centrum”. Via en tur utmed Lärjeån där fyra burkar fick vår team-signatur. Därefter lämnades grönskan för ett besök vid en återvinningsplats. Åter en gång påträffades en felsorterad burk, den skall ju ligga i…

Återvinningsanläggningen lämnade vi nu bakom oss och styrde stegen ut i grönskan. En och annan bekant plats passerades där burkar loggats i gångna tider.

Bekant plats.

Vi skulle snart lämna den stora stigen och bege oss mot ”Kork-ad, (lightversion)” och därefter ”Påskbomb” och ”Sprick!”. Alla burkarna är väl värda besök, antingen på grund av deras utformning eller i fallet mes Sprick, det fina och annorlunda landskapet.

Jag begav mig ned i en smal spricka, men det visade sig vara fel väg, och jag kunde likt Nalle Puh blivit kvar där nere om jag inte vänt i tid. Lyckligtvis valde Jsson en bättre väg och hittade fram till cachen.

Är det inte någon där nere…?

Ibland påträffar man märkliga spår efter mugglare långt ute bland träden. Här har något försökt att slå sig ned – eller?

Mellan burkarna var det en hel del terrängvandring eller bara småstigar, så skall det se ut! Men för att ta oss vidare blev det till att gå på den lite större leden där det var något fler människor, även om det inte var som i Skatås. ”Skogen 2” var snart avklarad liksom ”Skogen 4”.

Vi avrundade med att gå bort mot ”Halvön” där övervanns det första vattenhindret, men det andra blev oss övermäktigt. Antingen får det bli varmare i vattnet eller också riktigt mycket kallare för att det skall bli ett återbesök här.

Svårt att ta sig fram…

På vägen tillbaka till den så kallade civilisationen stannade jag till vid en burk som Jsson redan loggat, ”Knytteplatsen”. Den hittades snabbt utan att några ledtrådar behövdes, därefter var det hemfärd. Vi fick loggat 13 burkar och vandrat 15 kilometer idag i riktigt fint vårväder – utan snö och hagel.