Alla är väl Indiana Jones?

Idag skulle det bli en stor utmaning, troligen den värsta och mest uppseendeväckande någonsin under alla de 15 åren av geocaching – något som helt enkelt inte skulle gå att överträffa. Ryggsäcken packades, kängorna knöts ett extra varv, hatten och piskan låg redo bredvid gps:en. Dags att färdas mot ett fjärran land! Vad skulle vänta vid cachen? Ett åskväder dundrade fram över den täta djungeln och mystiska ljud hördes ifrån träden. Skulle jag sluta så som så många andra för mig på denna plats?

Utan att tveka klev jag vidare in i grönskan och passerade jättelika byggnader som uppförts av en fjärran mugglar-civilisation.

När jag nästan var framme fanns det stora fällor som grävts i marken för att förhindra min framfart. Dessa upptäcktes i sista stund och jag kunde systematiskt arbeta mig fram mot målet. Slutligen låg loggboken i min hand, visserligen inte gjord av guld, men ändå segerns sötma smakar alltid gott när ännu en myst på hemlig plats i världen är loggad. Att avslöja var burken ligger går ju inte för sig, men en fullständig saga är inte dagens berättelse, men att analysera dagens text lär kräva en erfaren textanalytiker!