I trakten av Vänern

Team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68) begav sig denna midsommardag ut på ett nytt äventyr uppåt Göta älvs dalgång med målet att cacha i och omkring Vänersborg och Trollhättan. Vi började längst uppe i norr av vårt utsedda område med Ursands-rundan och däromkring liggande burkar. I campingområdet var det full aktivitet men lyckligtvis lite lugnare ute på motionsspåren, men helt öde var där inte. Det blev långt över en mils vandring under denna uppvärmning via mestadels enkla burkar, på några få ställen tog det givetvis lite längre tid, då några burkar alltid är ovilliga till att låta sig hittas!

Vi fick med ganska många olika burktyper med varierande terräng dessutom. Ibland högt, ibland lågt och ibland riktig lågt och under broar…. eller är det ett troll?

Skyltar brukar vara ett återkommande tema, kunde inte låta bli att visa att vi åter var ute på pilgrimsfärd! Lyckligtvis färdades vi inte upp-och-ned denna dag, sådant tycktes vara förbjudet i denna trakt, se bilden nedan.

Kör inte bil eller mc upp-och-ned….
Här var det öde!

En del träd fick också besegras, här skickas TMR68 upp på hög höjd utan syrgas.

När denna skogsrunda var avklarad väntade omedelbart nästa, ”FortyFive”, något kortare än den första. Mer än halva cachingdagen hade nu passerat och vi gav oss in mot Vänersborgs central delar där en blandad kompott av mystar, mutlis och traddar kunde loggas. De flesta av invånarna tycktes ha flytt stadens centrum denna midsommardag, de var garanterat ute på sommarnöjen av varierande standard. Vi kunde därför arbeta ganska ostört. Vid ett tillfälle fanns de dock en observant mugglare, han kastade sig in i sin bil och förföljde oss, när vi kom till nästa stopp satt han och ”smygfotade”, men han måste ha blivit besviken när vi bara övergav bilen, tog våra ryggsäckar och försvann ut i ett grönområde – vilken besvikelse för honom – ut i grönskan vågade givetvis inte mugglaren följa efter. Lite längre fram träffade vi på ett par från Norge, de undrade vad som var så intressant på ”den platsen”, förklaringen fick kvinnan att enbart skaka på huvudet – det gjorde vi också – ja se mugglare.

Urbancaching…

Resultatet av vår upprensning i Vänersborg var sannerligen lyckat och vi kunde nöjda bege oss mot dagens avslutande synnerligen hurtiga etapp nämligen ”Hurtrundan”. Vi tog oss runt men hittade inte riktigt alla burkar, förmodligen började tröttheten komma smygande, trots allt hade vi denna dag gått omkring 28 kilometer, delvis i stiglöst land dessutom. Ingabo hade en synnerligen spartansk matsäck så det är väl snarast ett under att han klarade hela dagen! Men alla överlevde och vi fick loggat 83 burkar, vilket det inte går att klaga på! Vad väntar härnäst? Skall väl inte avslöja allt för mycket, men myggmedel lär behövas….