I burkarnas spår på väg mot nya loggar

En förlängd helg 30 juni- 1 juli innebar en färd långt utanför det normala cachingområdet för team H I T (Hallén, Ingabo, TMR68). Färden denna gång skulle gå till Dalarna och den långa serien ”P.I.G. Pet-rör I Gran”. Då det är nästan 400 kilometer fågelvägen till den första burken innebar resan givetvis två hela dagar med transport – lätt kryddad med lite burkjakt. Utmed vägen fanns det en del snyggt utformade burkar som vi i första hand valde för våra stopp – bensträckare med burk. Många av dessa burkar hade nog inte överlevt länge i Göteborgstrakten med dess aggressiva mugglare!

Här går det vilt till!

 

Också ett öde.

Innan vi avrundade första dagens burkletande fick vi uppleva cachen ”Curry Treffenberg” som verkligen var något utöver det vanliga. Jag vill inte här avslöja detaljerna, men ta dig till koordinaterna, lös problemet och få en intressant geocachingupplevelse!

Här börjar du.

Vårt hotell låg i trakten av Lima (Dalarna), närmare bestämt Sörnäs by, där vi hälsade på hos grodan & fiabus.

Byn har legat på samma plats sedan vikingatiden, nu börjar resan bli lite intressant!

Hela lördagen ägnades åt att leta efter pet-rör, mestadels upphängda i granar. Denna typ av burkjakt burkar inte ge några större möjligheter att fotografera, men här kommer ett urval av skyltar som passerades…

Detta bildspel kräver JavaScript.

Efter det långvariga burkletandet slog vi oss på kvällen ned och grillade tillsammans med grodan & fiabus samt reveenka och revjeger som också anslöt – borde ha varit ett event!

Under söndagen fortsatte vi på P.I.G serien och rensade upp i området samt hann med lite extra turer för att plocka lite ytterligare cacher.

Innan hemfärden på måndagen fanns tid för ytterligare lite burkar, en del av dessa gick i fäders spår – kanske mot nya burkar. Några av dessa avstickare var för att samla ihop de sista kvardröjande kommunerna i Dalarnas län – det finns alltid nya mål som sagt.

Undrar vem det är dom kontrollerar här?

En ovanlig syn!

Sakta men säkert började vi nu färdas hemåt igen. Vi hade sluppit extrem värme, extremt med mygg och extremt med regn under denna tur. Regn, åska och hagel blev det stället när vi lämnat cachingområdet.