Till Amerika eller Asien?

En lördag morgon när plötsligt det infinner sig lite burk-letar-lust, vad skall man då ta sig till? En god idé är väl att bestämma sig för någon form av mål för dagen, lite lagom långt bort. Varför inte åka till Amerika, eller kanske till Asien? Svårt att välja, det får nog bli båda under samma förmiddagstur. Sagt och gjort, de helt nya geocachingkängorna snördes på och geocachingryggsäcken packades, sedan bar det av till den numera behändigt närbelägna första av cachinglinjer som kunde föra mig direkt till både Amerika och Asien – och jag talar inte om Landvetter flygplats. Läsare med kännedom om Göteborg lär redan ha gissat att jag denna dag skulle kliva av vagnen vid Botaniska för att sedan söka mig upp mot trädgårdens ytterområden som är indelade i olika världsdelar med trädslag och andra växter från dessa regioner. Idag skulle jag dock inte studera träd, det var plastburkar som stod på att göra listan, men jag kunde givetvis inte avhålla mig från en liten specialstudie av Lilla Änggårdens byggnader och kulturlandskap när jag väl var på plats.

Bron över till Lilla Änggården

Upp genom skogen gick färden till ”Under – i” blev dagens första burk, snabbt hittad, en trevlig typisk skogsburk.

Ett snabbt fynd.

Jag fortsatte sedan genom skogen på småstigar för att leta upp ”Nära gränsen Gbg/Mölndal” men min väg dit hindrades oväntat av ett högt staket. Nästan kusligt då det idag är 30 år sedan Berlinmuren föll, då hindras man av en ny järnridå mitt i Änggårdsbergen!

Änggårdens järnridå spärrar stigarna!

När jag ändå letat mig runt järnridån och klarat mig undan eventuella väktare så passade jag på att titta på multin i området ”Gated Community” men något gick uppenbarligen fel vid insamlingen av informationen så jag hamnade på en plats utan burk, det blir till att återkomma.

Ytterligare tre burkar hittades under den 12 kilometer långa vandringen, dessutom blev det fick vid en vacker liten tjärn på en lugn plats i Änggårdsbergen. En riktigt fin och stimulerande runda i området timmarna innan allt för många andra besökare hunnit dra på promenadskorna. Det finns lyckligtvis fler burkar i området så jag lär återkomma för att rensa lite i Änggårdsbergens södra delar vid ett senare tillfälle.

Här får det nog bli lite fika!