Ragge1 firade 10 000

Solen strålade över geocachingstaden Göteborg, eller var det helt enkelt någon som tänt en lampa? Svårt att säga då man hunnit glömma exakt hur solen ser ut efter veckor med grå moln över staden. Oavsett om det var solen eller en lampa så gav jag mig av ut för att gå på event ute i skärgården – d.v.s. den stora skärgårdsön Hisingen. Det skulle bli event med kaffe och tårta med anledning av att Ragge1 nu loggat 10 000 burkar.

Det blev den 5:e av cachinglinjer som förde mig ut på denna lilla utflykt. Hållplatsen för vagnen låg inte invid eventet, avsikten var trots allt även att få en liten kortare vandring. Dessutom fanns möjlighet till ett par loggar utmed vägen, jag inledde med ”The Allergy serie #2 Pollen”. Den låg tämligen öppet och var snabbt loggad. Ett kort stycke bort väntade sedan ”Melas gömma”, först hamnade jag på fel sida av gatan, men så vändes blicken åt rätt håll och då såg jag en burk som glimmade i solljuset. Nu väntade eventet, något under en kilometer bort fågelvägen, men jag fick ta geocachingvägen…

Det var stilla på utsidan, men på insidan fanns det å andra sidan en hel skock med burkjägare. Framför mig syntes TEX och en bit bort hebb – kul att träffas igen, det var länge sedan! Allt fler burkjägare anslöt från kylan ute och sökte sig inomhus, alla utom EO som dröjde sig kvar utanför och ingen vågade börja festa innan 10 000 loggaren hade kommit in. Det blev upp till konditoriets personal att kalla in honom!

EO har anlänt!

Kaffe fanns det, men var är tårtan?

Första biten är Ragge1s, Hallén ser ni i spegeln…

Stort grattis Ragge1

Efter eventet var vi några som gav oss av mot ”Allergy Serie #7 Nöt/nut”, det var med tvekan jag följde med då jag inte tål nötter så bra… Jsson och jag slog följe, hon hade varit där före eventet utan att hitta något, men hon var väl som vanligt ute och cyklade… Vi inledde sökandet, men inget hittades.

Snart anslöt fler burkjägare, men inget hittades.

Slutligen fick livlina tillkallas och efter ytterligare lite sökande påträffades burken. Då anlände hebb – som kunde konstatera att denna cache var ju snabbt hittad, men han var nog lite i hatten…

Därmed var geocachingen över för denna dag och jag återvände mot den 5:e av cachinglinjer som förde mig tillbaka mot cachingbasen.