Bland jordburkar och äventyrslabbar

Idag skulle det bli en city-geo-vandring för att rensa upp lite ytterligare bland kvardröjande och nytillkomna cacher. Vandringen gick från cachingbasen fram till den första av dagens Earth Cacher, ”Brunnsparken”. Ett antal mugglare smyger alltid omkring här men det är inte ett problem vid loggandet av denna form av burkar. Informationen var ganska snabbt insamlad och jag klev iväg mot nästa cache av samma typ ”Gustav II Adolfs staty”. Det blev ett antal bilder, av högre kvalitet än de jag tog vid ett tidigare besök, vilka hjälpte till att lösa svaren på frågorna (hoppas jag…)

Jag hade nu inte många steg till cachen ”Gustav Adolfs torg”, som ligger vid Tyska bron. Den har varit avstängd en tid men nu fått ny placering och återaktiverades i går. Bäst att vara snabb tänkte Hallén och blev först att signera den nya loggboken!

Turen gick nu vidare genom centrum fram till ”GBG Beauty – 06 JR – Charles Felix Lindberg” som kommit i nytt utförande som en ny cache. Hela serien har jag sedan länge loggat, men här fick jag alltså möjlighet till ett återbesök och en ”andra logg”, givetvis inte dubbellogg då denna cache hade ny GC-kod.

Lindberg på promenad!

Efter en liten transportsträcka bort till Haga stod jag inför dagens Adventure Lab-cache, ”Moonmattes Göteborgstips” och det tycktes vara dags att trappa upp!

Att räkna trappsteg kan vara lite problematiskt, framförallt när det rör sig om många och till och med ännu fler än så…. Fick fel, fel, fel och började desperat pröva allt fler lösningar när jag stod högst upp på berget. Men så valde jag att trappa ned istället och då fick jag en annan lösning (som jag trodde jag prövat), men se när jag stod nere i zonens centrum fick jag rätt och kunde vandra vidare. Det blev en lägre lab-cache runda än tidigare som jag utfört, men en mycket trevlig sådan som avslutades på en bekant plats. När jag kom till sista punkten misstänkte jag en placering – och se det var exakt dit jag skulle. Finalen loggades och det blev därefter en sväng till en närbelägen näringsinrättning för inhandlande av en godbit…. Välförtjänt efter 14 kilometers geo-vandring.