Skottcaching

Detta år har en extra dag, ägnad åt alla som skottar snö…. eller hur är det med den saken egentligen? Har även hört att man skall se upp för giftaslystna fruntimmer denna dag av någon anledning, ja det finns så mycket man skall se upp för, så jag valde att ge mig ut i skogen där jag denna helg inte behövde se upp för några träd som höll på att blåsa omkull, alltid något. För geocachare har den extra dagen i kalendern givetvis en betydelse om denna dag inte tidigare markerats med en hittad burk, så är det dock inte för mig, men det var ändå trevligt att ge sig ut och leta upp några spridda cacher och samtidigt få lite motion.

Det blev en vandring genom Delsjöområdet för att komma fram till cachen ”Härryda Julkalender 2019 #21 – Adventsstjärna”, efter en promenad över ett mindre hygge var det inte några problem med att hitta rätt. Ett riktigt stjärnskott – passade även denna dag!

Det var nu inte speciellt långt till nästa burk, en i serien av cacher som välkomnar besökare till Partille: ”Välkommen till Partille! Nya Öjersjövägen”. Inga problem att hitta, påminde mig lite om en typisk amerikansk cache. Hur då? Det avslöjas inte…!

Nu blev det en lite längre promenad, dryga 2,4 kilometer fågelvägen angav gps:en för att komma till ”3. Kvast. Pip 2019”. Det var bitvis riskabelt att ta sig fram då vägar och GC-banor hade en lömsk ishinna över sig, men vem behöver vägar, det är långt bättre att gå ute i terrängen där man får fäste under fötterna och dessutom slipper mugglare. Väl framme vid cachen gick jag runt ett par varv, men så kom jag på att detta var ju en påskburk, då gäller det att låta nya kvastar svepa området.

Nu skulle det bli skönt att lämna bebyggelsen och söka sig in i skogen igen. Min vandring gick i riktning mot Kåsjön där jag på olika leder och småstigar sökte mig mot norr.

Många leder finns det!

Dagens sista cache blev den där jag skar hål på tummen förra veckan ”Välkommen till Partille! Ugglumsleden”, tack vare tidigare besökare och CO:s översyn behövdes inte verktyg, även om jag idag var fullt utrustad för GC-tur och hade alla resurser med mig. Det var bara att skruva av locket och logga. Därefter lämnade jag Partille bakom mig och gick mot geocachingbasen och kunde nöjt konstatera att det blivit ytterligare fyra skottdags-burkar samt 22 kilometers vandring.

1 kommentar

Kommentarer är stängda.