Renoveringsrunda

Det har sannerligen varit tyst och stilla från denna blogg en tid nu. Orsaken en ”något” förhöjd arbetsbörda inte minst den senaste tiden till följd av en liten osynlig inkräktare som spridit sig i samhället. Det har krävt en den anpassningar och förändringar som tagit bort all möjlighet till burkjakt! Men nu fanns åtminstone möjligheten att göra lite besök vid egna burkar, byta loggremsor och annat nödvändigt underhåll. Dessutom bjöd dagen på möjligheter till en lite längre vandring, det skulle komma att bli totalt 22 kilometer.

Första stoppet gjordes vid cachen Kolmilan som fick ny loggbok. Passade även på att granska platsen lite närmare för jämförelser med en annan mila/kolningsgrop som jag nyligen hittade längre västerut i området. Jag följde sedan vandringsleden en bit innan det var dags att vika av till Robber’s den – Rövarnas dal. Den cachen lades ut 2005 och har haft samma loggbok sedan dess. Men nu hade fukten skadat innehållet rejält och det var dags för lite tillsyn.

Burken var det inte något fel på men invändigt var det mycket vatten. Den tömdes, torkades ur, och i burken placerades ett PET rör med den nya loggremsan, därmed borde den vara säkrad mot fukt en tid framåt.

Nu var det dags att åter söka sig upp mot vandringsleden och gå mot (K1) Informationsskylten – här börjar vandringen, där hittade jag inte ens min egen burk! Men en ny skulle ändå placeras ut och så skedde. Bättre monterad än den tidigare.

Därefter blev det vandring runt Kåsjön och sedan på slingrande stigar bort mot Delsjökärr och vidare hemåt. Gjorde ett par stopp utmed vägen, kanske kommer ni att märka effekten av dessa inom kort….