Vandring till Kvarnbyn

04:40 visade klockan – härligt dags att inleda dagen! Under frukosten hörde jag hur vandrarkängorna ivrigt stod och trampade ute i hallen och väntade på Hallén. Lite proviant packades ned och gps:en placerades i handen och strax före 5:30 bar det av ut från cachingbasen och vidare genom Delsjöterrängen, delvis på Bohusleden. Men i höjd med Stensjön lämnade jag leden och gick utmed gatorna i riktning mot Kvarnbyn.

Snart skymtade Kvarnbyn samt de nya höga bostadshusen som uppförts i dess närhet. Tittade en gång i tiden på möjligheterna att köpa en bostad där men nu när jag ser det färdiga resultatet är jag glad att det inte blev av.

I Kvarnbyn hade jag som mål att gå Adventure Lab Cachen Mölndals Kvarnby samt givetvis även att logga bonusen. Det tog inte lång tid att genomföra promenaden, en del av frågorna behövde jag inte ens titta på skyltarna för att klara av, så är det när man har skrivit en bok om områdets historia. Nu var det ganska länge sedan jag senast gick omkring i området så det var trevligt att få återuppliva bekantskapen med de gamla industrierna och kvarnarna. När promenaden var avklarad serverades koordinaterna till bonusen och väl vid nollpunkten hittades burken snabbt.

Vandringen utsträcktes nu mot Lackarebäck och där begav jag mig upp mot höjderna för att leta upp ytterligare en burk under turen, en burk med utsikt, ”Utsikt: Göteborg till Mölndal”. Nog var det goda utsikter vid denna plats, man såg miltals ut över både Göteborg och Mölndal. Själva burken var dock mer på skuggsidan och det var ganska skönt då temperaturen hade stigit rejält från förmiddagens ganska behagliga 18 grader.

Vy mot Mölndal.
Vy mot Göteborg.

Över berget och över stock och sten gick sedan vandringen mot Kallebäck. där hade dock illvilliga byggmugglare grävt bort och stängt av den lilla gångvägen.

Men allt som hindrade var ett litet trästaket och det var givetvis snabbt övervunnet! Resten av vandringen fick ske utan att logga några cacher. Vandringens längd blev denna dag 21 kilometer, vilket får betraktas som godkänt. Vandrarkängorna som var så ivriga tidigare under dagen verkade också nöjda, men jag fruktar att de blir otåliga i morgon igen…