Bakom svenska gardiner

I Tyskland finns slanguttrycket ”hinter schwedischen Gardinen zu sitzen”, att sitta bakom svenska gardiner, alltså att sitta i fängelse. Det har ibland gjorts gällande att uttrycket skulle ha uppkommit under 30-åriga kriget, andra hävdar att det snarare uppkom under början av 1900-talet då svenskt stål kunde sitta i fängelsegallren. Oavsett detta tyska talesätt begav jag mig under onsdagen iväg mot ett fängelse, på tiden kanske några här skulle tycka. Men jag tänkte inte bli inspärrad utan skulle smyga omkring så obemärkt som möjligt i jakten på en ny ALC med tillhörande bonus. Rundan gick utan problem, dock fick jag frågan av en person om jag kunde släppa in henne… Tiderna har verkligen ändras, nu vill folk IN på fängelset!

Efter att sista frågan avklarats gick jag mot bonusen som också hittades utan problem, dock hade den inte publicerats så jag har fått vänta lite innan ”Härlanda fängelse ALC Bonus” har kunnat loggas.