I överklassens park

Dagen bjöd på en promenad in till kontoret för lite signering av dokument, vilka inte ens berättigade till en logg! Men ryggsäcken tungt lastad med än mer material som skulle föras till huvudkontoret – ja så vår man väl ändå se hemmakontoret numera – gick turen mot ett mindre grönområde mitt i centrum, Trädgårdsföreningen. Denna park började anläggas 1842 på mark som tidigare utgjorde stadens fästning med vallar och vallgravar. Det var en privat anläggning där de mer välbeställda ägde andelar och det var föga lönt för en geocachande Göteborgare i Haglöfsbyxor att försöka ta sig in! Men i dessa yttersta av dagar tänkte jag att det ändå skulle kunna gå att smita förbi vakten – som inte ens var på sin plats – och gå en liten runda med telefonen i jakt på ”Trädgårdsföreningen Adventure Lab” och som skulle leda fram till ”Adventure Lab – Trädgårdsföreningen – Bonus”.

Det blev en fin tur i strålande väder på små grusgångar och genvägar över de vackra gräsmattorna. Uppgift efter uppgift klarades av att till sist hade jag koordinaterna till finalen. Då detta var ”impuls” cachen så hade jag inte den riktiga gps:en med mig så det blev till att använda telefonen som visade sig vara lite obeslutsam under de stora träden. Men hinten gjorde att det inte var speciellt mycket att välja på, ändå, det fanns fyra möjligheter och på den fjärde platsen hittades burken.

Ytterligare ett litet mini-äventyr var därmed avklarat, undrar när man kommer att kunna bege sig av på längre äventyr igen. Som det ser ut i världen just nu så misstänker jag att denna form av lågintensiva och synnerligen närodlade burkjakt kommer att fortgå under överskådlig framtid och kanske betydligt längre än så.