Ensliga älgflugans skog

Lördag förmiddag finns lite tid att bege sig ut i en närbelägen skog för att jaga några burkar. Vandringen startade drygt en timma innan soluppgången och gick i östlig riktning från cachingbasen. Efter några kilometers tur på gator och asfalt blev det äntligen dags att bege sig ut på stigar och även lite turer ut i stiglöst land. Där visade det sig inte var öde trots att det var något ensligt, trakten var befolkad av bevingade varelser som trodde Hallén var en älg, visserligen älgade jag på, men fyrbent har jag väl ändå inte blivit! De kontaktsökande varelserna var älgflugor, och de var många i dag, fick avliva ett stort antal som klättrade omkring i håret. Trots dessa irriterande varelser gick jag rakt mot dagens första burk, men mugglarna försökte som vanligt skapa förvirring. Denna gång hade se satt upp ett anslag på ett träd som försökte antyda att jag var på fel spår, men så lätt lurad är jag inte!

Jag ignorerade budskapet och gick efter min gps mot ”Rasmus gömma”. När denna cache publicerades 5 augusti så hade jag givetvis planer att bege mig hit, men den blev nästan omedelbart avstängd och vaknade sedan till liv igen 30 augusti, så det var nu hög tid att signera dess loggbok. Det fanns egentligen bara en plats som var misstänkt utifrån hinten så det blev ett snabbt fynd.

Vandringen fortsatte nu genom nästan stiglöst land, lika ensligt som tidigare och även här tyvärr befolkat av älgflugor. Målet var att få loggat tre mystar även om man kunde frukta att det hela var något korkat, ”Korkat #1 – Småkorkat”, ”Korkat #2 – Oerhört korkat” och slutligen ”Korkat #3 – Skruvat”. Samtliga kräver användande av spö för loggningen, och givetvis fanns ett sådant med på dagens tur.

Lite förmiddagsfiske.

I den sista av dessa mystar väntade dessutom Ancient Wonder, Hanging Gardens of Babylon! Det sista av de 14 världens underverk som digitalt placerats ut i olika cacher under hösten.

Jag kunde nu fälla ihop spöt och avlägsna mig från älgflugornas skog och bege mig tillbaka mot cachingbasen.