På äventyr i Tollered

I dag var jag på väg hem från Alingsås med den nya bekantskapen Rulle T. Ja, jag vet, vi skall inte göra nya bekantskaper i dessa tider, men isoleringen börjar bli lite besvärande! Vi lämnade den stora vägen, som till stora delar var uppgrävd och kom ned till Nääs fabriker. Lite ironiskt att området får en ny motorväg med tanke på att ägaren av bruken en gång i tiden motsatte sig en järnväg då det skulle bli för lätt för arbetarna att ta sig till Göteborg!

Målet för denna lilla bensträckare vara att gå ALC vandringen i Tollered samt givetvis att logga bonusen. Ett utmärkt sätt att introducera Rulle T till geocachingens värld. Från startkoordinaterna gick färden upp genom det gamla industrilandskapet. Forsande vatten, stora järnföremål och åtskilliga rör (som kan bli rörigt), en industrihistorisk trakt helt kort!

Oväntat många mugglare rörde sig i området men när man går ALC vandring så är det inte ett bekymmer. Men det är inte alltid lätt att identifiera föremål på rätt sätt, men det ordnade sig på alla stegen. Att få fram koordinaterna var på denna ALC något mer avancerat än på tidigare liknande vandringar, men med alla telefoner och gps:er i gång så gick även den uppgiften att lösa.

Längsta älgkliven togs sedan fram till finalen, där man kan frukta att drabbas av fågelinfluensan. Men jag tror det gick bra och resans enda logg var därmed avklarad.

– Nå Rulle T, kan det bli mer geocaching tror du? Helt klart blev svaret, Full Rulle!

Vem vet vilka äventyr som väntar nu…..