Runt Härlanda tjärn

I går eftermiddag publicerades en ny Adventure Lab Cache En promenad runt Härlanda tjärn med tillhörande bonus. Givetvis blev den målet för min morgonrunda i området. Det var lugnt och stilla på bad- och lekplatsen så det första steget avklarades lätt.

Då min gps är inställd på att undvika grusväg valde jag att gå den trevligare vägen över höjderna till steg två. Där tvingades jag dock gå några meter på just en grusväg men snabbt som en vessla var jag åter inne i skogen.

Grusvägen vid Härlanda tjärn – den undviker jag helst!

Vid det tredje steget var det liv och rörelse. Den punkt jag ville undersöka var fylld med mugglare som likt apor nyttjade platsen för märkliga mugglarövningar! Fick avvakta några minuter innan flocken drog vidare och jag kunde lösa uppgiften ostört och gå vidare mot en bänk. Där slog jag mig dock inte ned utan studerade den istället i ficklampans sken.

När jag närmade mig det femte delsteget såg jag lampor som lyste, kunde det vara någon mer som var ute och gick rundan? Nej, det var en stor grupp mugglare som höll på med märkliga övningar på sandstranden, några gick dessutom ned i vattnet! Kraftfulla skrik hördes över tjärnen – ”det är kallt”. Ja, vad skall man säga, hoppa i vattnet när det inte alls ingår i uppgiften. Jag valde istället att trappa upp och därefter fick jag en uppenbarelse i form av koordinater till bonusen.

I rask fart begav jag mig in i skogen för att leta upp burken och den hittades på mycket goda koordinater och som tredje besökare kunde jag skriva in mig i loggboken. Därmed var en ovanligt trevlig morgonrunda avklarad och vandringen gick åter mot cachingbasen.

Stig är trevligare än grusväg.