Dans runt pepparkakshuset

Under frukosten strax före kl 5 noterade jag att det kommit en ny julkalendercache i närområdet, Göteborgs Julkalender 2020: 22 – Pepparkakshuset, kunde vara lämplig att leta efter under motionsrundan denna dag. När jag klev ut genom porten var burken ännu ologgad men när jag närmade mig fick jag se att de beryktade FTF-jägarna christinah2 och O2le varit på plats 5.13 och fångat förstaplatsen. Men oavsett så måste en burk som ligger inom detta korta avstånd från geocachingbasen givetvis bli signerad.

Det regnade lätt när jag närmade mig nollpunkten mitt inne bland en mängd små julträd, det fanns en del att välja på! Jag gick runt, runt, runt i cirklar kring dessa barriga varelser – det är väl så det skall vara när det närmar sig jul! När jag åter tittade på cachebeskrivningen upptäcktes att burken var större än vad jag hade tänkt mig, alltså kunde de minsta av julträden uteslutas. Istället fick jag, liksom FTF-jägarna för mig, utöka sökområdet. Det gav snabbt resultat och ett pepparkakshus påträffades, dock utan någon inneboende häxa men med en loggbok, vilket givetvis var det viktiga.

Efter signering blev det en vandring i den mörka skogen på lite över en timma, dessvärre tilltog regnandet så det kommer att ta en stund att torka upp efter denna tur, men vad gör det, snart är det jul!