Annandag i Lackarebäck

Skumtomtarna börjar ta slut så det var hög tid att åter bege sig ut på jakt i skog och mark. Idag fick det bli en vandring från cachingbasen bort till Lackarebäck och ett par burkar i det området samt en ALC runda. Hela vandringen genom skogen gick i mörker men det var ändå inte så mörkt att ficklampan behövdes mer än på några enstaka platser. När jag närmade mig vattenverket i Lackarebäck påminde mig fasaden om en stor julklapp…

På järnåldersgravfälet började ALC rundan och sedan klarades steg efter steg av. En del uppgifter blir lite svårare beroende på årstiden, framförallt när det gäller vilket trädslag som dominerade i området. Både mörker och avlövade träd höjde svårighetsgraden men i sådana lägen får stammar studeras och marken undersökas för att utröna vilka löv som kan ha suttit på träden i omgivningen. Under rundan passade jag även på att plocka en burk som kändes mycket jullik Nöff Nöff. Ingen julskinka dock utan endast en liten gris. Både grisen och jag undgick att bada och något troll träffades inte heller på.

Till sist kom jag så fram till Lackarebäck Adventure Lab Bonus. Det blev en hel del snurrande innan jag fick syn på burken, hade faktiskt klivit rakt över den då jag började mitt sökande på en onödigt svår plats! Bruken kunde öppnas och signaturen skrivas in på remsan. Därmed var burkletande denna annandag avklarad.