Fjället med alla burkarna

Rördalen, mumlade Hallén och tittade på kartan. – Aha, Suntru asi eller kanske rent av Surtu asi, utropade Rulle T, det berömda gränsmärket! Exakt, men i dag skall vi fortsätta med 1700-tals burkarna, gränsmärket blir en egen tur med lämpligt väder för att ta med Flugan. Planen att rensa vidare bland Göteborgsseriens burkar sattes i verket söndag förmiddag. När den bleka decembergryningen visade sig över Vättlefjäll började vandringen med utgångspunkt från Rördalen i riktning mot Stora Kroksjön och dagens första burk Göteborg # 269 År 1752. Totalt tre burkar togs utmed den lilla stigen nära sjön.

Stora Kroksjön

Efter den tredje burken gjordes helt om och gps:n riktades mot Göteborg # 270 År 1751. På vägen mot Andtjärnet loggades tre burkar och ytterligare två under en sväng ned mot gården Skärsjölund.

PET-rör i träd tillhör undantagen i denna trakt. Istället har burkarna oftast sitt hem under stenar eller små rör i sprickor i bergssidorna.

Lite speciell sten, har uppenbarligen lagts till rätta av människor, men knappas av CO!

Även mugglare lämnar spår efter sig, oftast av det otrevliga slaget, men utmed en av stigarna fanns ett spår av glitter, kan det leda fram till lucias hemliga grotta tro?

Stegen styrdes mot Gäddevattnet där några burkar väntade utmed den västra stranden. Göteborg # 287 År 1734 avslutade cachingen på denna sida sjön och vid ett litet vindskydd intogs lunch med utsikt över den gråaktiga vattenytan och enstaka mugglare som rörde sig utmed vandringsleden på andra sidan sjön.

När lunchen avslutats var det dags att ta sig an östsidan av Gäddevattnet, där låg totalt fyra ologgade burkar och denna ”tarm” avslutades med Göteborg # 285 År 1736. På denna sida sjön var det lite fler mugglare som var ute och rörde sig, men inte alls som invid Surtesjön under gårdagens tur. Lite lera och vatten tycks skrämma en del… Det var nu dags att vända tillbaka i riktning mot Rördalen, men först skulle Göteborg # 275 År 1746 och ytterligare två burkar utmed stigen under, eller vid, kraftledningen genom området.

Tillbaka vid utgångspunkten konstaterades att det blivit 15 kilometers vandring och 22 burkar hittade, en dag fri från DNF:er dessutom. Rulle T påpekade att vi måste tillbaka, och självklart skall vi det både för mer geocaching då det dykt upp mer burk nära Björsjöås sedan det senaste besöket där samt för en närmare inspektion av gränsmärket och ett antal andra historiska lämningar i området.