Årets sista burk – samt – en årskrönika

En sista burk skulle det bli 2020 på självaste nyårsafton. Efter en genomgång av ologgade burkar i närområdet föll valet på en cache med stjärnkoppling, tyckte det kunde vara lämpligt denna dag, nämligen Princess Leia. Vandringen gick därmed österut och strax före kl 6 nåddes nollpunkten.

Kanske inte den festligaste plats man kan tänka sig… Det blev en del letande innan burken kunde hittas, den hade fallit ned på marken och bar tydliga tecken på att något mugglardjur hade trott att detta var ett lämpligt mellanmål! Loggboken var dock obefläckad. När jag skulle signera inleddes plötsligt högtrafiken på vägen, fem bilar passerade snabbt efter varandra, därefter var allt åter stilla. Vandringen hemåt gick på synnerligen lugna gator och vägar, det lär även bli ett mycket lugnt nyår detta år men då kan man passa på att blicka framåt för att se vilka äventyr som kanske kan genomföras 2021.

Året som gått har varit det mest stillsamma sedan mina första geocachingår. Endast 284 burkar har hittats under 2020, så få hittade har jag inte haft i statistiken sedan 2005 då 187 hittade cacher blev summan för året. Det är naturligtvis mycket som bidragit till denna ”stillhet”, först och främst det rådande läget men också en hel del nya arbetsuppgifter som tagit mycket tid.

Årskrönika

Det är dags att lägga det eländiga året 2020 bakom oss, men något event så som det blev på nyårsafton 2019 gick naturligtvis inte att genomföra. Men vi skall ändå blicka tillbaka på året och se att det ändå fanns lite ljuspunkter och det finns hopp inför framtiden!

Året inleddes optimistiskt med en runda i närheten av Sahlgrenska, ett område man kanske helst undviker i dag! Några dagar senare säkrades även årets första FTF.

Under januari var det även möjligt att besöka event och faktiskt träffa andra cachare utan att stå några meter från varandra: Event och saltstänkt FTF.

En riktigt härlig vandring gick även till Gunnebo slott och där säkrades logg nummer 45 000.

Under februari blev det blott två burkletarturer, en av dessa för att fylla på burkantalet för skottdagen, som visserligen var loggat så som datum sedan länge, men det kan alltid bli större volym.

Mars månad, inte en enda burk hittad!

Under april blev det några turer ut i närområdet för enstaka loggar och underhåll av egna burkar.

Den enda cachingturen under maj månad gick västerut, det var en kombinerad foto- och cachingtur.

Sommarmånaden juni avlöpte helt utan att några burkar loggades.

En runda för att leta burkar i Johanneberg gav för att vara detta år ganska god utdelning och sedan blev det en träff med TMR68 och jsson och lite fiskelycka!

Augusti bjöd på bra väder och det kan alltid ge anledning till att traska i parkerna, och givetvis i de lite mer övervuxna delarna av parkerna där vi har en tendens att hamna. Det blev även några andra korta turer för att plocka enstaka burkar i närområdet.

Under september bjöds på möten med älgflugor, lokomotiv och överklassens park.

Oktober var ganska stilla, två turer totalt under månaden. En där det blev plastparty i skogen, en en där jag med en svamp firade att det var två månader till julafton (och nej, jag åt inte av svampen även om just denna sort verkar lockande på något sätt…)

November kan sägas ha varit vändpunkten under 2020, då blev det hela sju turer efter att Hallén och den ännu hemlighetsfulle Rulle T inlett ett samarbete. Det blev turer till bland annat Vättlefjäll och Kungälvsområdet.

Årets sista månad bjöd på hela nio turer, bland annat lite mer volym i antalet loggade genom två turer till Vättlefjäll därtill bjöds på en synnerligen oväntad FTF.

Något julevent 2020 blev det naturligtvis inte. Det är givetvis trist men inget vi råder över. Tanken var att eventet skulle bli något utöver det vanliga, dessutom med en speciell eventstatus, ett ”Community Celebration Event”. Men HQ har gett oss möjlighet att fira 20-års minnet av geocachingens begynnelse även under nästa år, så jag har ändrat datumet till 19 december 2021, boka in detta datum i din kalender!

Inför 2021 ser det lite bättre ut när det gäller möjligheterna till caching. Den ökning av aktiviteten som skett under november och december hoppas jag skall kunna bli starten på ett aktivare nytt geocachingår med många berättelser för er att se fram emot här på bloggen.

Avslutningsvis vill jag önska er alla

Ett riktigt Gott Nytt Geocachingår!