Nyårsdagen vid Sisjön

Ett nytt geocachingår har börjat! Raketer är inte något för burkletare, vi vill att behållarna skall sitta ihop och inte explodera. Därför är det enda rätta sättet att fira in det nya året att bege sig ut på jakt. Rulle T var villig att bege sig ut på en tur och strax innan soluppgången nåddes de södra utkanterna av det så kallade Sandsjöbackareservatet och friluftsterrängen kring Sisjön.

Årets första burk!

Det var inte riktigt ljust när den första burkens vita lock lyste i ögonen denna förmiddag. Det var Sandsjöbacka Träd #2 som blev årets första logg. Därefter var det dags för en multi som snabbt kunde klaras av.

Även finalen för en myst hittades utan problem under turen kring Sisjön. I området finns också en serie där burkarna ligger i skrevor, eller snarare små grottor. Men den senaste tidens regn hade skapat mindre sjöar inne i dessa håligheter, vattnet var såpass djupt att kängorna inte räckte till, så det blev ett par burkar under turen som fick sparas till en årstid med lite mindre nederbörd.

Turen fortsatte sedan kring sjön med bland annat en julkalendercache från 2020. Det var inte speciellt många vid badplatsen denna nyårsdag, men trotts detta lyckades jag inte hitta den burk som skall finnas där. Trots lite enstaka motgångar när det gäller vattennivåer i hål och en trilskande badplatsburk kom det nya cachingåret att inledas med sju hittade cacher innan nosen åter riktades mot cachingbasen efter några trevliga förmiddagtimmar kring Sisjön.