Kul i Grandalen

Rävlandatrakten, det kanske kan vara något? Det låter listigt, svarade Rulle T, men du hade väl inte tänkt att flytta in i något gryt? Svaret blev nekande, men man vet aldrig vilka håligheter som man kan hamna i under burkjakten! Lite lättare geocachingmatsäck packades inför dagens vandring och därefter lämnades geocachingbasen och siktet ställdes in på Grandalens stora rastplats som verkade lämplig att utgå ifrån.

Innan dagens huvudslinga skulle besökas gjordes en liten avstickare till två av Härrydas julkalendercacher från 6:e december 2019 och 23 december samma år. Temperaturen låg på -11 när turen inleddes, vilket var bra då alla fuktiga marker var enklare att passera. Området där julkalendercacherna låg såg ut att bestå av en hel del fuktiga marker. Båda burkarna klarades av utan problem, vid den senare av burkarna tyckte jag tomten hade stora likheter med en välbekant cachare….

Vägen gick nu åter mot den stora rastplatsen och vidare in i skogen för nu skulle jakten på Grandalsrundans burkar inledas. Till en början gick färden helt i stiglöst land, men det går bra det också med undantag för platser där mugglarna fällt sly och låtit allt ligga kvar på marken som ett eländigt plock-i-pinn. Den första burken i serien säkrades och vandringen gick vidare mot nummer två.

Som ni förstår av bilden ovan så fanns det en och annan lite mer speciell burk på denna runda, sånt livar upp! Bland annat fick jag lära mig hur man ställer en geocachingväderprognos.

Efter nummer sju i serien avvek jag från denna runda för att göra en extra tur som skulle inkludera bland annat serien En kul runda? och ett antal ”ströburkar”.

Det härliga vintervädret lockade till att utöka turen med bland annat Jägaren samt Härryda Julkalender 2019 #44 – Mer Jul!. Därefter blev det till att leta upp en bra väg för att återansluta till ”en kul runda”. De små skogsstigarna var bitvis rejält sönderkörda av stora maskiner, men då blev det till att gå vid sidan av och skapa en ny stig. Den enda burken i serien som inte blev loggad var nummer tre som satt lite väl högt upp då jag inte hade spö med på denna vandring. Annars hittades samtliga och efter lite vandring i stiglöst land var det dags att fullfölja Grandalsrundan.

Nummer åtta, nio och tio klarades av i rask takt. Det fick även bli lite att äta vid en av dessa burkar (det är inte resterna av lunchen ni ser ovan…) När dessa burkar var loggade fanns också samtliga ledtrådar noterade och färden gick mot Grandalsrundan # 11 Final. Där fick jag en rejäl överraskning, det var länge sedan jag upplevde en cache av denna kaliber! När jag loggade gick mina tankar till tiden strax före disputationen då avhandlingen skall anslås – har tydliga likheter med denna cache!

Nu återstod endast en cache i närområdet, Grandalen. Den avklarades snabbt och sedan var det dags att återvända upp mot den stora rastplatsen och göra sig i ordning för färden hem till geocachingbasen efter att fått 23 nya burkar till gc-kontot och 16 kilometers vandring i benen en kall, men solig januaridag – riktigt härligt!