Härskogen

Nu är vi här, sa Hallén! Var, svarade Rulle T? Härskogen naturligtvis, replikerade Hallén. Det är dags att gå på söndagscaching. Rulle T tyckte dock att det hela luktade Lerum men hade ändå kunnat lockas ut på denna tur. Vid ankomsten några minuter före soluppgången var det glest mellan besökarna och parkeringen var så gott som öde. Utrustningen gjordes i ordning och vandringen började med siktet inställt på Inuti Någonting, och det rådde inte något tvivel om platsen, det var bara att tränga sig in genom dörren.

Det krävdes en stunds letande då det skedde på tok för långt in i källarbyggnaden. På väg ut så hittades burken. Även om det tog några minuter extra så fick man ändå tillfälle att studera det lokala djurlivet, djupfrusna spindlar. Nu blev det Tjärn #10 som var nästa cache som skulle få besök. Den hittades omedelbart intill den lilla frusna tjärnen.

En avstickare gjordes sedan till Merles *5 Club Zebra men den var inte så framgångsrik, ledde endast till dagens enda DNF. Bättre gick det att hitta Vildvittror och Lovis under vandringen nära Lilla Härsjön. Här möttes flera pimpelfiskemugglare som var på väg mot sjön dragande på pulkor, vilket inte var så lätt det de på sin höjd fanns någon mikromillimeter snö på marken! Men mugglare är mugglare, de gör alltid så märkliga saker.

Friluftsfrämjandets anläggning vid Härsjönäs.

Vandringen gick vidare utmed leden i riktning mot Helvetesgapet, trodde det skulle bli djävligt värre, men det var nästan en walk-in cache. Utmed vägen fanns även en stolpe, givetvis loggades även den. Avslutningsvis besöktes Mattis och Kors… som låg utmed en riktigt isig liten skogsväg. Den sista av burkarna tog lite tid att hitta och på tal om tid, nu hade den tillgängliga geocachingtiden för denna söndag också försvunnit och det var hög tid att lämna Härskogens fina vandringsleder. Det blev en mils vandring denna förmiddag och 8 hittade burkar samt olyckligtvis även 1 DNF.