Burkarna vid Kippholmen

Vad i hela Hisingen, skall vi till Hisingen nu igen, sa Rulle T. Absolut, svarade Hallén, där ligger det burk vid burk och dessutom en och annan burk. Men du skall få en väldigt vacker parkering denna gång! Likt magi gled portarna ut från den underjordiska bunkern upp och vi rullade ut på vägarna, under älven och vidare mot väster för att slutligen nå riktiga småvägar ut mot det natursköna Kippholmen.

Parkeringen var mycket riktigt vacker invid en sluttning med fina ekar. När kängorna satts på fötterna började min vandring mot dagens första burk ur Göteborgsserien, #365. Det skulle främst bli burkar ur denna serie som skulle loggas även denna dag, målet är givetvis att slutligen komma i kapp med denna massutläggning av burkar.

Även om vandringen gick i ett kustlandskap fanns här fin blandskog dominerad av lövträd och genomkorsad av äldre stengärdesgårdar övervuxna av mossa. Ett riktigt fint kulturlandskap. Burkarna gick dessutom mestadels lätt att hitta.

I området låg några burkar som inte tillhörde Göteborgsserien. Först ut att loggas bland dessa var Ruth Vega Fernandez. Den ligger vid Kippholmens busshållplats som synts i Johan Falk-filmen Kodnamn: Lisa. Något filmteam syntes inte till, men däremot kom bussen – nästan ett osannolikt sammanträffande med tanke på den glesa tidtabellen på denna linje under en lördag. Bussen stod still en stund vid ändhållplatsen, han försökte väl ragga kunder till det passagerarlösa lilla fordonet. Det måste bli många linjer som nu får läggas ned efter att Hallén övergett kollektivtrafiken! Slutligen gav sig mugglarbussen av och jag kunde få loggat burken.

Äntligen gav sig mugglarbussen av!

Merparten av vandringen gick uppe på en mindre höjd och där klarades burkarna av i rask takt. Det blev även lite extra vårkänslor när cachen Blåsippans glänta loggades, men blåsipporna var inte vakna. Men myrorna, de stackarna, hade hittat fram.

Var kan burken vara gömd….?

När #352 var hittad och loggad var dagens 18:e och sista burk loggad. Det blev då lite fika i solskenet innan vandringen gick tillbaka mot Rulle T för hemfärd. Vandringens längd blev blott 10 kilometer, burkarna låg tätt i denna trakt. Men det var en fin och givande utflykt i en trakt som jag faktiskt inte vandrat i tidigare.