Team HJ på en resa i tiden…

Något senare än vanligt rullade Hallén och Rulle T ut från geocachingsbasens underjordiska bunker för att söka sig upp mot nästa etapp av Göteborgsserien, med cacherna för slutet av 1800-talet och 1900-talets början. Denna gång skulle inte tidsresan ske ensam, ute i skogen hade jag stämt träff med jsson. Vid angiven burk såg jag något komma klivande mellan träden, var det ett skogsrå? Nej, det var givetvis jsson som kom med gps i högsta hugg från den plats där hon parkerat cykeln. Tillsammans bildade vi denna dag Team HJ, eller helt enkelt HJ i loggarna.

Vi inledde med burkarna ägnade 1901 till 1906, Därifrån gick vi vidare genom stiglöst land för att ta oss an 1897. Som vanligt i denna serie gick det oftast snabbt att hitta burkarna. På några platser behövdes något mer omfattande sökande. Längst tid ägnade vi denna dag åt 1890 som vi inte heller hittade, märkligt då den faktiskt hittade så sent som i går!

jsson loggar ännu en burk.

Det var inte många som vandrade i denna skog, men det är enbart skönt att slippa mugglarna! Det fanns många fina partier och när vi varit vid den burk som låg längst bort inom dagens område tog vi en välbehövlig fika i solskenet.

Här kan man fika!

I skuggorna en bit bort låg ett annat läger, allt tyder på att det var vildsvinsstammen som håller till på denna plats! (se ”flaggan” till höger) Vi hastade snart vidare bort från denna plats innan vi hamnade i deras gryta.

Vandringen började nu lida mot sitt slut och vi kunde summera 30 hittade, 1 DNF och 16 kilometers vandring. Ett gott resultat denna soliga och fina söndag, extra trevligt med något så ovanligt denna tid som lite sällskap på turen! Vanligtvis brukar det alltid hända något oväntat när man är ute på burkjakt, denna dag kom den händelsen när jag kom till parkeringen och såg att Rulle T fått sällskap av en bil som i bakrutan hade texten ”Jag har inte kört bort mig. Jag är på GEOCACHING”, det var självaste Volvo480, alltså CO på de burkar som vi i dag loggat, som hade parkerat invid Rulle T!